CCR a decis reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.
In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art.146 lit. f) din Constitutie, art.2 alin (2) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si al art.77 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a hotarat reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata. Hotararea este definitiva si se comunica Biroului Electoral Central.
Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa decizia CCR privind renumararea si reexaminarea voturilor nule de catre BEC, ca i se pare corect sa s-a dat curs solicitarii PSD de numarare a voturilor nule. El a precizat ca nu este "nimic anormal, este in lege si este constitutional".
"Cred ca este normal avand in vedere reclamatiile pe care le-a facut PSD. Este normal si democratic", a spus Basescu, la Bruxelles.
Oficiali din cadrul Curţii Constituţionale au afirmat că au fost constituite colective de lucru formate din judecători şi magistraţi-asistenţi, pentru examinarea dosarelor primite de la Biroul Electoral Central, īn vederea validării rezultatelor alegerii Preşedintelui Romāniei.
Magistratii CCR examineaza rezultatele oficiale ale BEC, iar dupa aceasta vor trece la discutarea contestatiei formulate de PSD.
Portal Codul Muncii
Teste REZOLVATE pentru examenul de titularizare Limba si Literatura engleza
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Cartea verde a contabilitatii
Conform procesului-verbal final intocmit de BEC, Traian Basescu a primit 5.275.808 de voturi, iar Mircea Geoana 5.205.760 voturi. Numarul total al alegatorilor care s-au prezentat la urne a fost de 10.620.116 din care au fost 10.481.568 au fost voturi valabil exprimate, iar 138.476 au fost voturi nule.
Reprezentantii PSD+PC, PNL si PRM au refuzat sa semneze procesul-verbal final, invocand "numarul mare de fraude, votul multiplu, persoane inexistente, mita electorala". Marian Muhulet, a declarat ca refuzul reprezentantilor celor patru partide de a semna nu influenteaza cu nimic procesul-verbal final, care trebuie semnat obligatoriu doar de presedintele BEC.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri