Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosarul 10 august. PICCJ extinde acuzatiile cercetate

Procurorii de la Sectia parchetelor militare au extins urmarirea penala in rem in dosarul 10 august si cerceteaza de acum incolo noi fapte.

Liderii jandarmilor care au orchestrat actiunea de interventie din 10 august si care sunt urmariti penal in acest dosar au fost chemati la sediul PICJ pentru a li se aduce la cunostinta ca sunt verificate in rem aspectele privind cele doua noi infractiuni pentru care procurorii au declansat cercetarile: abuz in serviciu si purtare abuziva.

Procurorii arata ca "mai multe actiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite sa determine si sa justifice necesitatea unei actiuni de restabilire a ordinii publice si sa ajute la crearea aparentei unei actiuni legale de interventie in forta a unitatilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflati in Piata Victoriei din mun. Bucuresti, cu consecinta vatamarii drepturilor legitime ale majoritatii protestatarilor privind libertatea de exprimare si libertatea de intrunire prevazute de Constitutia Romaniei, Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice si Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale precum si cu consecinta exercitarii unor acte de violenta nejustificate de situatia operativa si de nevoile reale de imobilizare a persoanelor turbulente - acte indreptate inclusiv impotriva copiilor, altfel decat in mod gradual si fara a inceta dupa realizarea scopului misiunii, producandu-se astfel vatamarea unui numar mare de participanti la protest".

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a afirmat joi ca se va intalni cu conducerea Sectiei parchetelor militare pentru a discuta despre stadiul cercetarilor in cazul violentelor de la protestul din 10 august 2018 si despre modul in care a fost solutionat dosarul "Revolutiei".

"In prima zi ca procuror general interimar, ma voi pune la curent cu principalele probleme care exista in activitatea de urmarire penala. Voi avea intalniri cu sefii principalelor structuri de parchet care au atributii in domeniul urmaririi penale, iar primii pe care ii voi chema la mine vor fi cei din Sectia parchetelor militare, conducerea Sectiei parchetelor militare, iar cu acestia, discutia se va axa pe doua teme importante. Prima si cea mai importanta: stadiul cercetarilor in dosarul '10 august', dosarul violentelor din 10 august. Si a doua tema: modul in care a fost solutionat dosarul 'Revolutiei'", a declarat Bogdan Licu.


Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Dosarul 10 august. PICCJ extinde acuzatiile cercetate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI