Ministerul Justitiei a obtinut finantare europeana pentru un proiect menit sa faciliteze implementarea reglementarilor europene referitoare la aplicarea principiului recunoasterii reciproce in domeniul justitiei penale. Este vorba de un proiect finantat prin Programul specific "Justitie penala" si care are ca obiectiv facilitarea implementarii Deciziei-Cadru 2008/947/JAI a Consiliului UE privind aplicarea principiului recunoasterii reciproce in cazul hotararilor judecatoresti si al deciziilor de probatiune in vederea supravegherii masurilor de probatiune si a sanctiunilor alternative.
Proiectul a fost selectat de Comisia Europeana in urma cererii de oferte lansata in cursul anului 2010 si va fi implementat de Ministerul Justitiei, in calitate de coordonator, in parteneriat cu Serviciul de Probatiune din Irlanda, respectiv cu Departamentul de Justitie Juvenila din cadrul Ministerului de Justitie din Italia.
Astfel, vor fi identificate si agreate mecanisme de cooperare intre statele membre partenere in domeniul recunoasterii hotararilor/deciziilor de probatiune, pentru a facilita transferul supravegherii persoanelor condamnate aflate in evidenta serviciilor de probatiune. Totodata, va fi elaborat un program comun de lucru cu infractorii care prezinta comportament agresiv, pe baza caruia specialistii sistemelor de probatiune partenere vor fi formati profesional in comun, in cadrul a patru sesiuni de pregatire.
Proiectul are o durata de implementare de 18 luni si beneficiaza de un buget de 321.001 euro, din care 80% reprezinta finantare europeana nerambursabila.
Va recomandam
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Vacanta! Distractie si pregatire in acelasi timp! Iata lucrarea noastra cu 25 de tipuri de compuneri perfect adaptate preocuparilor copiilor din clasele III-IV! Stim, copilul dvs. este in vacanta. E o perioada binemeritata de relaxare, desigur, dar totodata, din punct de vedere scolar, este si o perioada periculoasa: o pauza totala timp de 3...