Ministerul Justitiei a obtinut finantare europeana pentru implementarea unui proiect avand drept obiectiv imbunatatirea cunostintelor magistratilor in domeniul cooperarii judiciare privind combaterea traficului de fiinte umane.
Proiectul, finantat prin Programul „Justitie Penala”, a fost selectat de Comisia Europeana in urma cererii de oferte lansate in cursul anului 2010 si va fi implementat de Ministerul Justitiei in calitate de coordonator, in parteneriat cu Şcoala Nationala a Magistraturii din Franta, Fundatia Germana pentru Cooperare Judiciara (IRZ) si EUROJUST.
Astfel, prin proiectul „Consolidarea cooperarii judiciare in combaterea traficului de fiinte umane in Uniunea Europeana”,in urma organizarii de sesiuni de lucru comune la care vor participa experti din statele membre partenere, va fi elaborat un manual destinat practicienilor. Acesta va cuprinde atat o prezentare a cadrului juridic si institutional si a cazuisticii existente in tarile partenere cu privire la infractiunile ce privesc traficul de fiinte umane, de imigranti si exploatarea copiilor, precum si a formelor de cooperare judiciara prin care statele pot sa combata aceste infractiuni. În plus, manualul va include o sectiune de bune practici bazata pe cele deja existente la nivelul fiecarui stat membru partener.
Proiectul are o durata de implementare de 14 luni si beneficiaza de un buget de 193.803 euro Euro, din care 80% reprezinta finantare europeana nerambursabila.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<