Precizare cu privire la anuntul publicat la data de 17.09.2012, referitor la selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie
Anuntul publicat la data de 17.09.2012, referitor la selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se modifica astfel:
1.Termenul pentru depunerea cererilor de inscriere pentru una sau pentru ambele functii de conducere insotite de celelalte inscrisuri mentionate in anuntul din data de 17 septembrie se prelungeste pana la data de 3.10.2012.
2. Termenul pentru depunerea proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiilor de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie se prelungeste pana la data de 15.10.2012.
Ca urmare a prelungirii acestor termene, calendarul selectiei, anuntat de Ministerul Justitiei la data de 17.09.2012 se modifica dupa cum urmeaza:
- lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie, cu mentionarea celor care au optat pentru ambele functii de conducere, lista cererilor respinse, cu indicarea motivului respingerii (nedepunerea inscrisurilor, neindeplinirea conditiei de vechime, etc.), precum si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 5.10.2012, in loc de 25.09.2012.
- interviul care va fi sustinut de procurorii care participa la selectie va avea loc in perioada 23-25.10.2012, in loc de 2-3.10.2012;
- rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 1.11.2012, in loc de 4.10.2012.
De asemenea, punctele 3-7 din Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare afisate la data de 17.09.2012 vor avea urmatorul cuprins:
„3. In sustinerea interviului, ministrul justitiei este sprijinit de:
a. un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
b. un procuror de la Directia Nationala Anticoruptie;
c. un procuror specialist in management judiciar, de pe lista Institutului National al Magistraturii;
d. un psiholog recomandat de Institutul National al Magistraturii.
Persoanele mentionate la lit.a) si b) sunt selectate de ministrul justitiei dintr-o lista de cate 5 propuneri formulate, la cererea acestuia, de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
Procurorii propusi de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie trebuie sa aiba si calitatea de formator in cadrul Institutului National al Magistraturii.
4. Interviul este condus de ministrul justitiei. Persoanele mentionate la punctul 3 pot adresa intrebari, privind criteriile inserate in standarde, in domeniile proprii de competenta, procurorului participant la selectie. Ele au un rol consultativ.
5. Indeplinirea standardelor de evaluare a interviului pentru fiecare procuror care participa la selectie se realizeaza prin completarea, de catre fiecare dintre persoanele mentionate la punctul 3, a unei fise individuale de evaluare, pe baza unui punctaj stabilit inainte de inceperea derularii interviurilor. Punctajul si fisele individuale de evaluare sunt confidentiale.
6. Centralizarea rezultatelor interviului, cuprinse in fisele individuale de evaluare se realizeaza de catre ministrul justitiei, punctajele astfel obtinute de catre procurorii participanti fiind utilizate, ca un reper in formularea propunerilor de numire in functie, pe care ministrul justitiei le va inainta Presedintelui Romaniei, ministrul avand un drept exclusiv si suveran in actul decizional.
7. Ministrul justitiei formuleaza propunere motivata de numire pentru fiecare dintre functiile de conducere, pe baza aprecierilor proprii, in urma evaluarii inscrisurilor depuse de catre procurorii participanti la selectia pentru functia respectiva si a indeplinirii de catre fiecare procuror participant la selectie a standardelor de evaluare a interviului.”
Celelalte informatii afisate la data de 17.09.2012 raman valabile.
Sursa Ministerul Justitiei