Ministerul Justitiei (MJ) a anuntat ca va continua cu propunerile facute pentru functii cheie din institutiile abilitate sa intreprinda actul de justitie, desi Consiliul Superior al Magistraturii a oferit un aviz negativ.
"Ministerul Justitiei a luat act de hotararile Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr.189,190 din 02.03.2020 si 193,194 din 03.03.2020, prin care au fost avizate propunerile ministrului Justitiei pentru domnul procuror Bogdan Dimitrie Licu pentru functia de Prim Adjunct al Procurorului General al P.I.C.C.J (aviz negativ), doamna procuror Maria Magdalena Militaru pentru functia de Adjunct al Procurorului General al P.I.C.C.J (aviz pozitiv), doamna Madalina Scarlat pentru functia de Adjunct al Procurorului Sef D.N.A. (aviz pozitiv) si doamna Oana Daniela Patu pentru functia de Adjunct al Procurorului Sef al D.I.I.C.O.T (aviz pozitiv), transmise Administratiei Prezidentiale in data de 10.03.2020 si comunicate de catre aceasta institutie Ministerului Justitiei in aceeasi data", anunta institutia printr-un comunicat de presa.
Redam in continuare informatiile furnizate E-Juridic de catre Ministerul Justitiei.
Fata de avizele sus mentionate, ministrul Justitiei isi mentine propunerile efectuate pentru functiile mai sus precizate in persoana domnului procuror Bogdan Dimitrie Licu, doamnei procuror Maria Magdalena Militaru, doamnei procuror Madalina Scarlat si doamnei procuror Oana Daniela Patu pentru motivele indicate in propunerile formulate la data de 03.02.2020 si pentru cele indicate in continuare.
1.Candidatul propus pentru functia de Prim Adjunct al Procurorului General al P.I.C.C.J are o experienta profesionala indelungata si o competenta manageriala demonstrata si recunoscuta in Ministerul Public, in raport cu parcursul sau profesional, acesta indeplinind in contexte dificile si cu rezultate bune o serie de functii de conducere in fruntea unor structuri diverse ale Ministerului Public.
Proiectul sustinut in fata ministrului Justitiei, a comisiei de interviu de la Ministerul Justitiei si a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii releva cunoastere in domeniul functiei pentru care candideaza, o capacitate sporita de identificare a vulnerabilitatilor, riscurilor si amenintarilor asociate diversificarii fenomenului infractional si necesitatii intensificarii luptei impotriva coruptiei.
Aptitudinile de comunicare si abilitatile de antrenare a colectivului in indeplinirea obiectivelor strategice impotriva criminalitatii sunt evidente si rezulta din planul managerial al candidatului si documentatia atasata acestuia.
Relevant pentru desemnarea domnului procuror este modul in care acesta a inteles sa mobilizeze colectivul de procurori pentru solutionarea dosarelor vechi, context in care atitudinea candidatului, in raport cu dosarele istorice ale Ministerului Public, a fost exemplara (a se vedea modul de gestionare a informatiilor, de natura a satisface interesul public fata de "dosarul Revolutiei").
2.Candidatii propusi pentru functia de Adjunct al Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru functia de Adjunct al Procurorului Sef al DNA si pentru functia de Adjunct al Procurorului Sef al DIICOT au dovedit competenta si experienta profesionala, capacitate de planificare si organizare, abilitati de comunicare intra si interinstitutionale, capacitati de identificare a vulnerabilitatilor si riscurilor la nivelul structurilor de Parchet pentru care au candidat, precum si a cauzelor acestora, conturand clar si neechivoc modul de remediere a acestora prin propuneri de solutii viabile, atat din perspectiva nivelului resurselor umane si a materialelor alocate, cat si din perspectiva exigentelor indeplinirii atributiilor concrete, in contextul necesitatii intensificarii luptei impotriva coruptiei, a crimei organizate si a consecintelor acestor fenomene, a dimensiunii transfrontaliere.
3. Angajamentul asumat de toti candidatii pentru indeplinirea programelor de reforma a sistemului judiciar, a strategiei anticoruptie a fost remarcabil, ca si nivelul de responsabilitate, independenta si integritate al candidatilor, determinat prin evaluarea de catre comisia de selectie a raspunsurilor la intrebarile centrate pe aceste aspecte.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Portal Codul Muncii
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
In egala masura, proiectele de management ale acestor candidati sunt adecvate si valoroase, fiind apreciate, in mod deosebit, si de catre specialistii in management si comunicare din cadrul comisiei de interviu de la Ministerul Justitiei.
Fata de toate cele de mai sus, avand in vedere atat prevederile articolului 54 din Legea nr. 303/2004, cat si considerentele Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr.358/2018, ministrul justitiei isi mentine deciziile luate la data de 03.02.2020 de propunere a procurorilor sus mentionati pentru functiile mai sus precizate.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri