Numarul cazurilor de violenta in familie a crescut in 2017 cu 3% fata de anul 2016. Aceste date au fost prezentate miercuri, in cadrul conferintei prilejuite de incheierea campaniei nationale de prevenire a violentei intrafamiliale "Aripi Frante".
Datele campaniei au scos la iveala faptul ca cele mai multe astfel de infractiuni sunt, in continuare, de "lovire sau alte violente" (55,96%), urmate de "abandon de familie" (24,13%) si "amenintare" (7,35%). Legat de locul comiterii violentei, 27.652 de fapte au avut loc la domiciliu.
"Un numar mai mare de infractiuni sesizate in anul 2017 fata de anul 2016 ne demonstreaza increderea din ce in ce mai mare a cetatenilor in capacitatea Politiei Romane de a gestiona acest fenomen", a declarat Carmen Tuicu, adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, citata de agerpres.ro.
"Campania a fost implementata la nivel national in anul 2017 de peste 11.600 de politisti de analiza si prevenire a criminalitatii si ordine publica. Din totalul activitatilor desfasurate, peste 9.000 s-au desfasurat in mediul urban, iar alte aproape 17.300 de activitati au avut loc in mediul rural", conform IGPR.
Initiativa acestei campanii a avut drept scop urmatoarele:
- formarea unor comportamente nonviolente in randul tinerilor;
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
- toleranta zero fata de violenta in familie;
- informarea unui numar cat mai mare de femei cu privire la drepturile pe care le au si la institutiile implicate in procesul instrumentarii unor astfel de cazuri.
"Un aspect important al campaniei l-a constituit dezvoltarea de noi parteneriate si intarirea celor existente atat cu institutiile statului cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii violentei domestice, cat si cu societatea civila si reprezentantii media", precizeaza IGPR.
In anul 2017, odata cu derularea campaniei si transmiterea mesajului preventiv, a crescut si numarul persoanelor care au sesizat Politiei situatiile in care au fost victime ale acestui tip de fapte.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri