Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In atentia judecatorilor: Seminar specializat in martie
Institutul National al Magistraturii ii informeaza pe cei interesati ca Academia de Drept European (ERA) organizeaza seminarul cu tema ″Cross-Border Mediation″ in perioada 24-25 martie 2011, la Trier.
Seminarul se adreseaza judecatorilor specializati in materia dreptului civil si comercial din statele membre UE.
Limbile de lucru ale seminarului sunt limba engleza, limba franceza si limba germana.
Seminarul beneficiaza de finantare partiala, dupa cum urmeaza:
- Cazarea pentru 2 nopti va fi suportata direct de ERA;
- Costurile aferente transportului vor fi suportate de catre participanti si nu vor fi rambursate; - Nu va fi perceputa taxa de participare pentru judecatorii selectati de INM care vor participa la seminar.
Costurile aferente participarii la seminar, care nu sunt suportate/rambursate de organizatorii ERA vor fi suportate de fiecare participant in parte.
Conform procedurii comunicate de organizatori, inscrierile la seminar se vor face prin intermediul scolilor nationale de magistratura.
Magistratii interesati pot gasi informatii suplimentare cu privire la seminar pe site-ul ERA www.era.int.
Cei interesati sa participe la seminar sunt rugati sa transmita pana la data de 24 ianuarie 2011, urmatoarele documente:
- formularul de inscriere completat; - un CV actualizat-cuprinzand date de contact (telefon, fax, e-mail); - o scrisoare de intentie/motivatie in care sa se faca mentiune asupra eventualelor participari anterioare la seminarii internationale, asupra specializarii si relevantei cursului pentru activitatea profesionala; - un certificat de competenta lingvistica pentru una dintre limbile de desfasurare a seminarului (in masura in care poseda un astfel de certificat).
INM va efectua selectia initiala a candidatilor romani, in functie de urmatoarele criterii:
- relevanta cursului pentru activitatile profesionale prezente si viitoare ale magistratului candidat; - posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, intocmirea de note de studiu, publicarea de articole); - cunoasterea temeinica a uneia dintre limbile straine in care se desfasoara seminarul, atestata prin documente oficiale depuse de candidat.
In situatia in care cunoasterea limbii straine nu este atestata printr-un document, numarul candidatilor inscrisi pentru un seminar este foarte mare, iar celelalte doua criterii se dovedesc insuficiente pentru departajarea acestora, cunostintele de limba straina pot fi testate si pe baza unui interviu telefonic realizat de catre expertii sau formatorii Institutului National al Magistraturii, la care se vor acorda calificative cuprinse intre 5 – excelent si 1 – nesatisfacator; - vor avea prioritate magistratii care nu au participat in decursul ultimilor 2 ani la alte forme de pregatire internationala (EJTN, ERA, EIPA).
Candidatii selectati de INM care vor fi acceptati si de institutia organizatoare vor fi contactati direct de catre ERA si vor primi informatii detaliate despre desfasurarea cursului.
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania? vezi AICI raspunsul specialistilor <<