UPDATE 13:33. Un al patrulea candidat la sefia DNA este anuntat de Tudorel Toader, insa in acest moment nu i se cunoaste numele.
UPDATE 13:00. Fostul adjunct al Laurei Codruta Kovesi la Parchetul General, procurorul Gabriela Scutea, s-a inscris in cursa pentru sefia DNA, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Justitiei Tudorel Toader.
Procurorul Gabriela Scutea a fost, intre noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruta Kovesi, si era responsabila pentru activitatea Sectiei judiciare, activitatea de resurse umane si documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finantare externa, precum si audit.
Ulterior, intre mai - august 2013, a fost numita consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Nitu. In ianuarie 2017, in perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea detinea functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei.
Ea si-a inceput activitatea in 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov si apoi Parchetul de pe langa Judecatoria Rupea.
STIREA INITIALA. Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior si este procuror la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
El a fost detasat la Ministerul Apararii Nationale, in martie 2016, pentru o perioada de trei ani, prin Hotararea CSM nr. 148/ 2016. Lupulescu a candidat, in martie 2015, pentru functia de procuror-sef al DIICOT, alaturi de Ioana Albani, Daniel Horodniceanu, Giorgiana Hosu, Adrian Gluga si Catalin Borcoman.
Este cea de a doua candidatura depusa pentru conducerea DNA, prima fiind a Paulei Tanase de la Parchetul Curtii de Apel Galati.
Cartea verde a contabilitatii
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Vineri este ultima zi in care pot fi depuse candidaturi pentru postul de procuror-sef al DNA.
In 6 august, Ministerul Justitiei a reluat procedura de selectie pentru functia de procuror-sef al DNA, dupa ce, la prima selectie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidati.
Candidatii pot depune cererile de inscriere pana la data de 24 august, inclusiv, la Directia Resurse Umane din cadrul Ministerului Justitiei, iar in perioada 3-5 septembrie vor sustine interviul cu ministrul Justitiei. In 6 septembrie ar urma sa fie anuntate rezultatele selectiei.
Propunerea/propunerile ministrului justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.
Ministrul Justitiei, Todorel Toader, declara ca asteapta de la candidatii pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie un plan managerial care sa contina starea actuala a DNA, masurile de imbunatatire a activitatii si un grafic privind realizarea masurilor.
”Un program managerial obligatoriu trebuie sa cuprinda radiografia autoritatii DNA, obligatoriu trebuie sa cuprinda masurile si graficul de realiare a respectivelor masuri. Nu poti face o chestiune descriptiva ce este DNA si cat de bine a functionat el”, afirma Toader.
El sustinea ca exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidati care au sustinut interviul pentru acest post.
Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE