Potrivit art. 17 alin. (1) si (2) din Codul muncii , anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
Prin urmare, documentele prin care se face dovada informarii cu privire la continutul contractului individual de munca este contractul individual de munca sau actul aditional.
In cele ce urmeaza va prezentam modelul unui act aditional la contractul individual de munca:
Model de act aditional:
Antet angajator
ACT ADITIONAL
nr. /
la contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr.
/ in Registrul de evidenta al salariatilor
A. Partile contractului
Angajatorul S.C. ............, cu sediul in .........., inregistrata la registrul comertului sub numarul ........., cod unic de inregistrare ............., telefon .............., reprezentata legal prin .............. In calitate de ............. si salariatul/salariata –
D-na/D-nul, domiciliat/domiciliata in localitatea ........... str..........., nr. .........., bl. ..........., ap. ....... , judetul ..........., posesor/posesoare al/a buletinului / cartii de identitate seria ....... nr. ........... , eliberat/eliberata de ............. la data de ............, CNP ......................
B. In temeiul art. 41 alin. (1) din Codul muncii partile convin asupra modificarii urmatoarelor clauze din contractul individual de munca:
C. Celelalte prevederi ale contractului individual de munca raman neschimbate.
D. Clauzele prezentului act aditional vor produce efecte incepand cu data de
ANGAJATOR, SALARIAT,
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ne ajutati, va rog, cu o informatie referitoare la efectuarea de ore suplimentare in timpul unei delegatii? De exemplu, un angajat calatoreste Duminica cu avionul. Orele petrecute in aeroport, orele de zbor: pot fi inregistrate ca fiind ore suplimentare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<