Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INM pregateste 12 formatori pentru predare la distanta


Institutul National al Magistraturii va derula timp de 12 luni, incepand din ianuarie 2012, proiectul finantat cu fonduri ale Bancii Mondiale „Asistenta tehnica pentru perfectionarea tehnicilor de predare in invatamant la distanta (eLearning) pentru reteaua de formatori din cadrul Institutului National al Magistraturii”. Proiectul este implementat de Consortiul B&S EUROPE S.A. si ALTAIR ASESORES.

Proiectul are ca obiectiv consolidarea capacitatii institutionale a INM  prin crearea de noi aptitudini formatorilor INM in vederea elaborarii si sustinerii cursurilor de invatamant la distanta. Activitatile proiectului vor include dezvoltarea unor module de formare a formatorilor in acest domeniu si elaborarea unei brosuri cuprinzand o metodologie pentru transpunerea curriculei traditionale in curricula pentru eLearning.

In acest scop, proiectul va organiza cate 4 sesiuni de formare pentru 2 grupuri a cate 10-12 formatori, seminariile adresandu-se formatorilor INM, cu prioritate celor din domeniul dreptului civil si dreptului procesual civil si din domeniul dreptului penal si dreptului procesual penal.

Avand in vedere atat intrarea in vigoare a Noului Cod Civil la 1 octombrie 2011 cat si iminenta intrarii in vigoare a celorlalte trei noi coduri, intentia actualului proiect este de a furniza o parte din resursele umane, cu pregatire specifica necesara elaborarii si gestionarii de module eLearning ce vor analiza si interpreta noile reglementari aduse de coduri. Aceste module vor fi elaborate si puse la dispozitia judecatorilor si procurorilor  in viitorul apropiat, cu sprijinul si finantarea Confederatiei Elvetiene, in cadrul unui proiect amplu ce are in vedere, inter alia, elaborarea a 4 module generale de eLearning pe cele 4 noi coduri si 24 module specifice, ce vor dezvolta institutii si reglementari noi, in contextul adoptarii noilor coduri.

Sesiunile de formare a formatorilor se vor desfasura fie la sediul INM din Bucuresti, fie in centrele regionale de pregatire profesionala a magistratilor.

Pentru organizarea activitatilor de formare de formatori din cadrul proiectului, INM intentioneaza sa selecteze 2 grupuri a cate 10-12 formatori pe fiecare dintre domeniile mari de drept -  drept civil si drept procesual civil, respectiv drept penal si drept procesual penal.

Formatorii astfel selectionati vor participa la cate 4 sesiuni de formare a formatorilor in perioada martie – octombrie 2012. Costurile legate de participarea la aceste seminarii vor fi acoperite de bugetul proiectului.

Responsabilitatile participantilor
a. Participarea la toate cele 4 sesiuni de formare, corespunzatoare grupului din care fiecare participant va face parte;
b. Furnizarea de feedback pe proiectul de brosura, ce va fi distribuit ca material de lucru in cadrul sesiunilor de formare;
c. Participarea la elaborarea de concluzii, recomandari si propuneri, dupa caz.

Procedura de selectie
Formatorii participanti la seminariile de formare a formatorilor vor fi selectionati pe baza criteriilor indicate mai jos, in asa fel incat sa corespunda activitatilor specifice ale proiectului si sa asigure atingerea obiectivelor propuse.

Profilul participantilor
Cerinte generale
a. Cel putin 5 ani de experienta profesionala,
b. experienta didactica in cadrul INM, relevanta pentru activitatile proiectului.
Cerinte specifice
a. Cunoastere aprofundata a domeniului de drept pentru care se exprima interesul de participare la sesiunile de pregatire - drept civil si drept procesual civil, respectiv drept penal si drept procesual penal;
b. Experienta profesionala in respectivele domenii de drept;
c. Cunoasterea sistemului judiciar si a principiilor de formare a judecatorilor si procurorilor din Romania;
d. Experienta in organizarea, coordonarea si sustinerea de sesiuni de instruire pentru judecatori si procurori;
e. Cunostinte de operare pe calculator;
f. Experienta anterioara intr-un proiect similar reprezinta un avantaj;
g. Cunostinte de limba engleza reprezinta un avantaj;
h. Abilitatea de a lucra in echipa

Formatorii interesati in participarea la sesiunile de formare a formatorilor organizate in cadrul proiectului sunt rugati sa-si depuna CV-ul in format european (a se vedea modelul anexat si instructiunile de completare), pana cel mai tarziu la data de 15 februarie 2012, la adresa de e-mail ruxandra.ana@inm-lex.ro, in atentia d-nei Ruxandra ANA, Coordonator al Departamentului pentru formarea formatorilor din cadrul INM.
Pentru informatii suplimentare va puteti adresa d-nei Ruxandra ANA, la tel: 021.407.62.55.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 03 Februarie 2012
Votati articolul "INM pregateste 12 formatori pentru predare la distanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre predare la distanta
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI