Reteaua Europeana de Formare Judiciara (E.J.T.N.) adreseaza judecatorilor romani invitatia de a participa la seminarul cu tema “Dreptul Familiei si Rapirea de Copii”, seminar ce se va desfasura in perioada 10-11 mai 2012, la Academia Judiciara din Praga. Seminarul face parte dintre activitatile ce vor fi organizate in cadrul proiectului CiLaw-cooperare judiciara in materie civila.
Lucrarile seminarului se vor desfasura in engleza si franceza, fiind asigurata traducerea.
Costurile pentru transport, cazare si masa pentru participantii selectati din afara tarii gazda vor fi acoperite de catre EJTN prin acordarea unei diune si prin rambursarea costurilor de transport in limita a 400 de Euro (decontarea se realizeaza in baza documentelor de transport transmise organizatorilor in original: rezervare, bilet de avion, tichete de imbarcare).
La seminar vor participa 54 de judecatori, organizatorii asigurand cate 2 locuri pentru fiecare stat membru al Retelei.
Procedura de preselectie a participantilor
INM va efectua selectia candidatilor romani, in functie de urmatoarele criterii:
a. relevanta seminarului pentru activitatile profesionale prezente si viitoare ale magistratului candidat, precum si posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat);
b. cunoasterea limbii engleze sau franceze atestata prin documente oficiale depuse de candidat; c. Prioritate vor avea cei care nu au participat in ultimii 3 ani la alte seminarii internationale.
Documentele pe care magistratii candidati trebuie sa le transmita vor consta intr-un CV si orice documente oficiale ce atesta cunoasterea limbii in care se desfasoara seminarul.
Termenele de depunere a candidaturilor
Toate documentele mentionate trebuie transmise Institutului National al Magistraturii numai in format electronic, la adresa de e-mail georgiana.ionescu@inm-lex.ro, pana la data 20.03.2012.
Persoana de contact
Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail georgiana.ionescu@inm-lex.ro, persoana de contact pentru acest program fiind d-na Georgiana Diana CARPEN, expert INM, tel. 021/ 407. 62. 48.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<