Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Muncii "reevalueaza" sporurile de peste 5.000 lei pentru risc si suprasolicitare

Ministrul Muncii "reevalueaza" sporurile de peste 5.000 lei pentru risc si suprasolicitare
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunta ca "reevalueaza" sporurile a caror valoare trec de 5.000 lei pentru risc si suprasolicitare pe care le incaseaza un magistrat sau un medic.

Raluca Turcan a enumerat unele sporuri de care beneficiaza bugetarii si despre care sustine ca trebuie evaluate in viitoarea lege a salarizarii din sistemul public. 
 
In acest context, Turcan a dat exemplu sporului ”de risc si suprasolicitare neuropsihica”, a carui valoare este, in cazul medicilor, la mai putin de jumatate fata de cel de care beneficiaza magistratii. 
 
"Sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica, sa stiti ca sunt categorii profesionale care il considera necesar, dar el este extrem de disproportionat. Un magistrat are un salariu de baza de 29.269, cu un spor de solicitare neuropsihica de 5.660, in timp ce un medic are un salariu de baza de 15.256 si un spor de solicitare neuropsihica de 2.300 de lei. Vom evalua acest spor, da", a declarat Raluca Turcan.

Ea a explicat ca acest spor exista pentru angajatii din Educatie, unde este nevoie, insa, de cresterea grilei de salarizare ramasa ”mult in urma altor categorii profesionale”.
 
Turcan a vorbit din nou depsre sporul de confidentialitate. 
 
"Sporul de confidentialitate: sunt anumiti inspectori care au salariile de baza intre 6.000 si 9.000 de lei, iar sporurile de confidentialitate intre 600 si 1.400 de lei pe luna, in conditiile in care prin lege ei sunt obligati sa respecte conditiile de confidentialitate. Din punctul nostru de vedere, acest spor ar trebui sa dispara", a mai declarat Turcan. 
 
In ceea ce priveste sporul de calculator, Turcan a spus ca acesta "nu isi are rostul".
 
Cat despre sporul de conditii periculoase, care este acordat la salariul de baza, Turca afirma ca ar trebui raportat "la niste factori exteriori". 

Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Ministrul Muncii "reevalueaza" sporurile de peste 5.000 lei pentru risc si suprasolicitare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI