Cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei de intrare in insolventa depusa de conducerea SC Romexpo SA a fost respinsa in data de 11 iunie 2012, dar recursul se va judeca in septembrie, se arata intr-un comunicat al organizatorului de targuri si expozitii, remis marti Agerpres.
"Creanta pentru care s-a solicitat deschiderea procedurii de insolventa a fost achitata si a fost rasturnata prezumtia de insolventa. In ceea ce priveste creanta pretinsa, mentionam ca in dosarul de insolventa, firma Arsenoaie&Matasel Consulting, al carei contract de publicitate a fost reziliat in luna iulie 2011, a solicitat suma totala de 404.472,55 lei, iar Romexpo a achitat pana la aceasta data, 444.472,55 lei - deci chiar mai mult decat s-a solicitat, diferenta provenind din penalitati calculate la zi", se arata in comunicatul Romexpo.
Romexpo a intrat in procedura de insolventa pe 25 mai 2012 pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei catre firma Arsenoaiei & Matasel Consulting.
Potrivit datelor transmise de administratorul judiciar numit de instanta, in 2010 Romexpo avea o cifra de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar in 2011 afacerile au scazut la 38 milioane de lei. Totodata, in 2010 firma inregistra un profit de 230.000 de lei, iar in 2011 a incheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei.
Romexpo este membra a Asociatiei Globale a Industriei de Targuri si Expozitii - UFI, a Aliantei Targurilor din Europa Centrala - CEFA, a CENTREX - Uniunea Internationala de Raportare Unitara a Indicatorilor Statistici si a EURASCO - Asociatia Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa. Totodata, Romexpo este si membru fondator al Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania - ASOEXPO.
In primul semestru al anului 2012, Romexpo a organizat 14 targuri si expozitii la care au participat 850 de firme din 30 de tari, peste 100.000 de vizitatori.
Pana la finalul anului 2012, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo, vor mai fi organizate peste 60 de targuri, expozitii, evenimente speciale, concerte si spectacole, congrese si evenimente corporate. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<