DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata ............................... , cu domiciliul in .................... str. ................................, nr. ...., ap. ..., sector ..., in contradictoriu cu paratul .............................................. cu domiciliul in ............................................ str. .......... nr. ...., ap. ..., sector ..., formulez prezenta:
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:
• obligarea paratului la plata despagubirilor in cuantum de....lei, reprezentand cheltuielile facute in scopul casatoriei.
• cu cheltuieli de judecata.
IN FAPT, noi partile ne-am logodit in data de ........................, ocazie cu care am organizat intr-un cadru restrans si o petrecere cu prietenii. De comun acord am stabilit data casatoriei, ce urma sa aiba loc peste ....................... luni, in luna .............................. a anului trecut.
In vederea organizarii acestui eveniment important din viata oricui, am rezervat pentru data de ................... restaurantul .................... situat pe str. .....................din ...................... , pentru care am achitat cu chitanta nr. ..... suma de ......................, reprezentand 50% din contravaloarea chiriei si meniurilor, urmand ca restul de 50% sa fie achitat dupa incheierea petrecerii organizate pentru sarbatorirea casatoriei. De asemenea am platit suma de ................... pentru formatia ce urma sa asigure muzica in seara petrecerii.
La toate acestea s-au adaugat cheltuieli pentru cumpararea rochiei de mireasa si a celorlalte accesorii necesare, inclusiv verighetele.
Cu aproximativ ....... zile inaintea nuntii, paratul m-a anuntat telefonic despre faptul ca nu mai doreste o casatorie cu mine, cel putin pentru data stabilita si ca ar trebui sa mai asteptam o vreme, sa nu ne grabim. Nu cred ca dupa o relatie care a durat ............ ani, este vorba despre graba.
Dupa vestea primita, am incercat sa recuperez de la restaurant suma achitata ca avans, dar nu am reusit, intrucat ei achizitionasera deja mancarea si bautura necesare, iar banii nu mai puteau fi returnati.
Ca urmare, fata de situatia mai sus aratata, va rog sa-l obligati pe parat la plata despagubirilor in cuantum de ........ lei, reprezentand cheltuielile facute in scopul casatoriei ce nu a mai avut loc din culpa exclusiva a paratului.
IN DREPT, prev. art. 269 Cod civil.
Inteleg sa ma folosesc de proba cu acte si martori.
DOMNULUI PRESEDINTE AL ...........................................................................
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat al societatii a solicitat printr-o cerere de concediu trei zile de concediu fara plata, astfel: 24.12.2024, 27,12.2024, 31.12.2024. Angajatorul aproba cererea, conform art. 153 din Codul muncii, se intocmeste decizia si contractul va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii. Cum voi inregistra in Revisal aceste zile de concediu fara plata? 1. data inceput suspendare: 24.12.2024; data sfarsit suspendare: 24.12.2024; data incetare suspendare: prima zi de activitate a...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa mi spuneti cum inchidem contractul de munca al unei angajate femeie de serviciu care a stat in concediu medical din 20.07.2024-13.12.2024 si a fracturat piciorul si mai avea anterior probleme cu soldul si coloana iar azi 12.12.2024 avenit cu Decizie medicala de incadrare in gr.III de handicap si a zis sa i inchidem contractul ca ea s-a pensionat pe ca de boala. In ce baza ii facem incetarea contractului si cu ce articol? Este necesara o solicitare scrisa din partea ei sau e suficienta...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: 1 Salariatii societatii, au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu de odihna, de 21 zile lucratoare, proportional cu perioada lucrata. 2 Conducerea doreste ca, la negocierea Contractului Colectiv de Munca sa fie introdus urmatorul articol: 2.1. ,,La durata minima a concediului de odihna, fiecarui salariat al societatii i se mai adauga cate o zi lucratoare de concediu de odihna pentru fiecare 7 ani lucrati in cadrul societatii/ dupa caz. 3 Acest articol este in conformitate cu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<