Persoanele fizice care vor sa obtina bani de la stat pentru panouri fotovoltaice se pot inscrie in Programul "Casa Verde" incepand de marti, 10 septembrie 2019.
Persoanele fizice se pot adresa, de marti, instalatorilor in vederea inscrierii in Programul National "Casa Verde Fotovoltaice", privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala, informeaza Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).
Valoarea contractului de finantare este de 536 milioane lei, suma asigurata din Programul Operational Regional (POR). Valoarea totala a finantarii acordate pentru acest program se ridica la aproximativ 656 milioane lei, Administratia Fondului pentru Mediu asigurand, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea Bucuresti - Ilfov.
Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului in sistemul energetic national, precizeaza AFM.
Vezi ce se finanteaza si pentru ce se acorda banii dand click AICI!
Administratia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul institutiei, lista instalatorilor validati in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 varianta tiparita
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Consilier Codul Muncii
Cheltuielile eligibile in cadrul programului sunt cheltuielile cu achizitia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minima instalata de 3kWp, avand ca principale parti componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; materiale conexiuni; structura de montaj a sistemului; modul de comunicatie; contor inteligent care masoara cantitatea de energie produsa de sistemul de panouri fotovoltaice si care permite colectarea si transmiterea datelor relevante de la distanta, in format electronic; tablou electric curent continuu/curent alternativ; cheltuielile cu montajul si punerea in functiune a sistemului de panouri fotovoltaice, reprezentand maximum 15% din costurile echipamentelor si instalatiilor electrice; TVA aferenta cheltuielilor eligibile.
Sunt considerate eligibile numai cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului de finantare nerambursabila incheiat intre beneficiarul final si Autoritate, informeaza AFM.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri