Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica vineri, 10 octombrie 2014, proiectul Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 – 2020, se arata pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
„Din punctul de vedere al Ministerului Justitiei, 2014 este anul in care am incheiat etapa legislativa, prin intrarea in vigoare a noilor Coduri penale si a legislatiei secundare, dar si prin adoptarea unei importante masuri de degrevare a instantelor de judecata, prin actul normativ aprobat de Parlament la propunerea Ministerului Justitiei, in baza sugestiilor primite de la instante.", se precizeaza in cadrul anuntului.
"Scopul final pe care il urmarim este eficientizarea sistemului, astfel incat el sa ofere solutii rapide, predictibile si corecte, care sa conduca la cresterea increderii cetatenilor in justitie. Evident, tot acest edificiu are la baza principiile fundamentale ale statului de drept, independenta magistratilor, combaterea coruptiei prin consolidarea institutiilor, dar si prin masuri de prevenire si educare a publicului. Este un document sustinut si de partenerii europeni, fiind mentionat in nota pozitiva in ultimul Raport de evaluare al Comisiei Europene. Documentul va fi definitivat in urma dezbaterilor si consultarilor publice care vor urma”, a declarat ministrul justitiei.
Pe site-ul UNBR se mai precizeaza faptul ca in cursul lunii octombrie 2014, se vor organiza dezbateri publice in cadrul carora se asteapta participarea din partea mai multor reprezentanti ai asociatiilor magistratilor, ai societii civile si al mediului academic.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<