Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Punct de vedere CSM: incompatibilitati si interdictii auditori de justitie

In sedinta din data de 15 noiembrie 2011, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca, de lege lata, incompatibilitatile si interdictiile prevazute in capitolul II, titlul I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt aplicabile auditorilor de justitie, fiind de stricta interpretare si aplicare, astfel ca acestia pot desfasura alte activitati remunerate sau nu, pe perioada desfasurarii cursurilor la INM.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca se impune clarificarea statutului auditorilor de justitie, prin includerea unor noi interdictii care sa constituie abateri disciplinare.

Astfel, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea ministrului justitiei in vederea completarii art.18 alin.(2) din Legea nr.303/2004, republicata, in sensul reglementarii ca abateri disciplinare ale auditorilor de justitie a urmatoarelor fapte:
- oferirea de consultatii scrise sau verbale in probleme litigioase sau indeplinirea oricarei alte activitati care, potrivit legii, se realizeaza de avocat sau consilier juridic;
- desfasurarea de activitati de arbitraj in litigii civile, comerciale sau de alta natura;
- orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate.

Precizam ca, in sedinta Consiliului Stiintific al Institutului National al Magistraturii din data de 17 noiembrie 2011, a fost aprobat documentul intitulat Statutul auditorilor de justitie, astfel cum a fost propus de catre Departamentul de formare initiala al INM. Acest document a fost transmis spre analiza Consiliului Superior al Magistraturii.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Punct de vedere CSM: incompatibilitati si interdictii auditori de justitie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Poate sunteti interesat si de:
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI