La Camera Deputatilor a fost inaintat un proiect de lege privind regimul manualelor scolare in invatamantul preuniversitar. Va prezentam, mai jos, cateva dintre prevederi:
Capitolul II – Manuale scolare si auxiliare curriculare
Art. 3. – (1) Manualele si auxiliarele curriculare se elaboreaza pentru o disciplina, modul de pregatire profesionala sau grup de discipline/module prevazute in curriculumul national.
(2) Formatul utilizat in sistemul de invatamant pentru manualele si auxiliarele curriculare destinate invatamantului preuniversitare este: tiparit si/sau electronic.
(3) Viabilitatea manualelor scolare tiparite este de patru ani scolari, perioada calculata din momentul achizitiei publice.
Art. 4 – (1) In invatamantul obligatoriu manualele si auxiliarele curriculare se asigura gratuit
(2) Manualele scolare si auxiliarele curriculare in format tiparit sunt, de regula, destinate utilizarii in activitatile din cadrul educatiei timpurii si invatamantului primar.
(3) Pentru invatamantul gimnazial, liceal si profesional, se asigura, de regula, formatul tiparit al manualelor scolare si al auxiliarelor curriculare, in primul rand pentru disciplinele la care se sustin examene si evaluari nationale.
Art. 5 – (1) Invatamantul special, ca parte integranta a sistemului national de invatamant, dispune de manuale scolare si auxiliare curriculare, elaborate conform curricumului din invatamantul de masa, adaptate in functie de tipul si gravitatea deficientei sau pe baza unui curriculum special.
Cititi aici
tot continutul proiectului de lege.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<