"Am aflat din presa de aceasta comunicare ANI catre Senat, apoi am intrat si eu pe site-ul Agentiei si am vazut si eu acest comunicat. Intr-adevar, ìn data de 24 septembrie a fost respins recursul formulat de mine pe o speta de pe vremea cand eram consilier judetean. A fost respins recursul la primul termen la care eu am depus o cerere pentru angajarea unui avocat, care, practic, prin decizia data, mi-a fost respinsa. Cu alte cuvinte, mi s-a respins dreptul la aparare. Aceasta este doar o observatie legata de acest proces. Sentinta ìn sine a Inaltei Curti nu are efecte asupra mandatului de parlamentar. Deci, nu are legatura cu mandatul de parlamentar. Este o fortare de interpretare a legii de catre ANI, dar vorbim de doua functii elective complet diferite—una de parlamentar, una de ales local. Este o interpretare gresita a lor, ca sa fiu foarte elegant", a spus acesta.
ANI a solicitat Senatului constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a lui Daniel Mora, ca urmare a deciziei definitive si irevocabile nr. 6289/24.09.2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la starea de incompatibilitate constatata ìn cazul acestuia la data de 20 aprilie 2011. Inalta Curte a respins recursul formulat de catre senator ìmpotriva sentintei civile nr. 34/24.02.2012 a Curtii de Apel Targu Mures, ca nefondat.
ANI a constatat faptul ca Daniel Mora, fost consilier judetean de Mures, s-a aflat ìn stare de incompatibilitate, ìntrucat S.C. Moragroind S.R.L, societate ìn cadrul careia acesta detine functia de director si calitatea de asociat, a ìncheiat contracte de executie lucrari ìn valoare totala de 15.689.344 lei cu unitati aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Mures si cu alte unitati administrativ teritoriale de pe raza Judetului Mures.
Biroul Permanent al Senatului a analizat, ìn sedinta de luni, solicitarea primita din partea ANI privind revocarea din functia de senator a liberalului Daniel Mora ca urmare a starii de incompatibilitate, luandu-se decizia ca documentul sa fie ìnaintat Comisiei juridice pentru un punct de vedere.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<