"Am aflat din presa de aceasta comunicare ANI catre Senat, apoi am intrat si eu pe site-ul Agentiei si am vazut si eu acest comunicat. Intr-adevar, ìn data de 24 septembrie a fost respins recursul formulat de mine pe o speta de pe vremea cand eram consilier judetean. A fost respins recursul la primul termen la care eu am depus o cerere pentru angajarea unui avocat, care, practic, prin decizia data, mi-a fost respinsa. Cu alte cuvinte, mi s-a respins dreptul la aparare. Aceasta este doar o observatie legata de acest proces. Sentinta ìn sine a Inaltei Curti nu are efecte asupra mandatului de parlamentar. Deci, nu are legatura cu mandatul de parlamentar. Este o fortare de interpretare a legii de catre ANI, dar vorbim de doua functii elective complet diferite—una de parlamentar, una de ales local. Este o interpretare gresita a lor, ca sa fiu foarte elegant", a spus acesta.
ANI a solicitat Senatului constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a lui Daniel Mora, ca urmare a deciziei definitive si irevocabile nr. 6289/24.09.2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la starea de incompatibilitate constatata ìn cazul acestuia la data de 20 aprilie 2011. Inalta Curte a respins recursul formulat de catre senator ìmpotriva sentintei civile nr. 34/24.02.2012 a Curtii de Apel Targu Mures, ca nefondat.
ANI a constatat faptul ca Daniel Mora, fost consilier judetean de Mures, s-a aflat ìn stare de incompatibilitate, ìntrucat S.C. Moragroind S.R.L, societate ìn cadrul careia acesta detine functia de director si calitatea de asociat, a ìncheiat contracte de executie lucrari ìn valoare totala de 15.689.344 lei cu unitati aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Mures si cu alte unitati administrativ teritoriale de pe raza Judetului Mures.
Biroul Permanent al Senatului a analizat, ìn sedinta de luni, solicitarea primita din partea ANI privind revocarea din functia de senator a liberalului Daniel Mora ca urmare a starii de incompatibilitate, luandu-se decizia ca documentul sa fie ìnaintat Comisiei juridice pentru un punct de vedere.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii despre procesul de declarare a posturilor vacante vacantate si nou create in platforma ANOFM. Cumva cu posturile nou create, mi-e mai simplu de inteles. Completez aici oferta, recrutam, inchid oferta - la speta asta am o singura intrebare: nu pot face operatia de incadrare daca data oferta a expirat desi logic pot avea o oferta deschisa pana pe 31.03 si angajarea propriu-zisa sa fie ulterioara acestei date. Trebuie cumva sa trec un termen pentru oferta...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<