"Am aflat din presa de aceasta comunicare ANI catre Senat, apoi am intrat si eu pe site-ul Agentiei si am vazut si eu acest comunicat. Intr-adevar, ìn data de 24 septembrie a fost respins recursul formulat de mine pe o speta de pe vremea cand eram consilier judetean. A fost respins recursul la primul termen la care eu am depus o cerere pentru angajarea unui avocat, care, practic, prin decizia data, mi-a fost respinsa. Cu alte cuvinte, mi s-a respins dreptul la aparare. Aceasta este doar o observatie legata de acest proces. Sentinta ìn sine a Inaltei Curti nu are efecte asupra mandatului de parlamentar. Deci, nu are legatura cu mandatul de parlamentar. Este o fortare de interpretare a legii de catre ANI, dar vorbim de doua functii elective complet diferite—una de parlamentar, una de ales local. Este o interpretare gresita a lor, ca sa fiu foarte elegant", a spus acesta.
ANI a solicitat Senatului constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a lui Daniel Mora, ca urmare a deciziei definitive si irevocabile nr. 6289/24.09.2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la starea de incompatibilitate constatata ìn cazul acestuia la data de 20 aprilie 2011. Inalta Curte a respins recursul formulat de catre senator ìmpotriva sentintei civile nr. 34/24.02.2012 a Curtii de Apel Targu Mures, ca nefondat.
ANI a constatat faptul ca Daniel Mora, fost consilier judetean de Mures, s-a aflat ìn stare de incompatibilitate, ìntrucat S.C. Moragroind S.R.L, societate ìn cadrul careia acesta detine functia de director si calitatea de asociat, a ìncheiat contracte de executie lucrari ìn valoare totala de 15.689.344 lei cu unitati aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Mures si cu alte unitati administrativ teritoriale de pe raza Judetului Mures.
Biroul Permanent al Senatului a analizat, ìn sedinta de luni, solicitarea primita din partea ANI privind revocarea din functia de senator a liberalului Daniel Mora ca urmare a starii de incompatibilitate, luandu-se decizia ca documentul sa fie ìnaintat Comisiei juridice pentru un punct de vedere.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<