Franta si Germania obliga tarile din blocul comunitar care nu accepta migranti sa plateasca pentru intretinerea centrelor construite in alte state UE, sub forma de "masuri alternative de securitate".
Potrivit unui proiect de document prezentat de Mediafax si citat de HotNews care a circulat la o reuniune a ministrilor de Interne din UE si obtinut de agentia Reuters, planul prevede in continuare obligativitatea tarilor europene de a accepta solicitanti de azil, dar pot fi facute exceptii pentru tarile care contribuie cu "masuri alternative de solidaritate".
Surse diplomatice au explicat ca terminologia se refera la contributii la bugetul UE sau la proiecte pentru dezvoltare in tari africane. Planul vizeaza depasirea disensiunilor intre natiuni UE precum Germania, care accepta imigranti, si tari estice precum Ungaria, reticente sa ofere azil.
Documentul prevede instituirea unui mecanism la nivelul Uniunii Europene pentru a se evita o situatie in care toate tarile ar putea opta pentru achitarea de contributii financiare.
Citeste si:
Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, declara recent ca alocarea de fonduri pentru dezvoltarea tarilor din Africa, astfel incat sa nu mai existe afluxuri masive de imigranti, ar fi un compromis acceptabil pentru statele central si est-europene care nu accepta imigranti extracomunitari.
In octombrie, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a somat tarile central si est-europene sa respecte normele statului de drept si sistemul de distribuire a imigrantilor extracomunitari, reiterand ca Uniunea Europeana "nu este supermarket". Emmanuel Macron ar vrea un sistem de conditionare a finantarii UE de respectarea standardelor fiscale si in domeniul muncii. Liderul de la Paris a cerut "vizibilitate si claritate" privind politicile asociate bugetului european.
Amintind ca fondurile europene sunt destinate si convergentei economice, Macron a subliniat: "Voi respinge un buget european folosit pentru finantarea divergentelor, in materie fiscala, in domeniul valorilor comune si pe piata muncii". Liderii tarilor central si est-europene se opun conditionarii accesarii fondurilor de coeziune de primirea extracomunitarilor si de respectarea principiilor statului de drept.
In aprilie 2017, Consiliul Uniunii Europene a propus oferirea unor subventii de cate 60.000 de euro pentru fiecare imigrant statelor UE care primesc extracomunitari peste cotele stabilite de Comisia Europeana, iar tarile care nu primesc ar urma sa achite sumele.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie 2015, sa distribuie pe baza de cote 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.
S-ar putea sa te intereseze si: Pescador cu migranti, interceptat de politistii de frontiera romani in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri