ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie) a decis luni sa il citeze pe Victor Ponta, fostul premier, ca martor in dosarul lui Sebastian Ghita. Urmeaza ca acesta sa dea declaratii pe 26 februarie, in dosarul in care fostul deputat care este acuzat de coruptie si santaj, alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova.
Conform unor informatii care au fost facute publice in martie 2016, o declaratie data in instanta de Liviu Mihail Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in care acesta spunea ca s-a intalnit cu Victor Ponta in sediul Guvernului, iar acesta i-ar fi propus sa fie numit intr-o functie la DLAF sau Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Se pare ca intalnirea cu Victor Ponta ar fi avut loc la insistentele lui Sebastian Ghita.
Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis.
Totodata, in acest dosar mai sunt judecati si Liviu Mihail Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Viorel Dosaru - fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Constantin Ispas - ofiter de politie, Aurelian Constantin Mihaila - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.
Conform DNA, in perioada iunie 2013 - primavara anului 2014, in timp ce pe rolul PCA Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate de ancheta au obtinut informatii confidentiale pe diverse cai, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicitatii fiind si Sebastian Ghita. Informatiile confidentiale aveau obiectul cercetarilor, persoanele fizice si juridice cercetate, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarirea penala, conform agerpres.ro.
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
"Concret, folosindu-se de influenta pe care o avea si pe care o exercita efectiv pentru mentinerea si promovarea in functii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghita i-a capacitat pe inculpatii Tudose si Dosaru sa ii furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul PCA Ploiesti. Faptele respective au fost comise in contextul in care, pe de o parte, deputatul Ghita avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar, pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei", au subliniat procurorii.
Potrivit aceleasi surse, anchetatorii au retinut ca, in schimbul acestor informatii, Ghita i-a promis lui Viorel Dosaru ca nu il va sprijini doar sa isi mentina pozitia, ci si sa obtina alte functii de conducere.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri