Facem parte din domeniul juridic si putini sunt cei care stiu ce fel de provocare este sa poti tine pasul cu toate modificarile din domeniul legislativ. Apar noi cerinte legislative si noi trebuie sa le descoperim la timp si sa le aplicam 100% corect.
Si trebuie sa recunoastem ca nimeni nu mai stie cu exactitate modalitatea corecta de instrainare a cotei indivize fara acordul coproprietarilor. Si cine mai stie despre posibilitatea executarii bunurilor comune sau despre dreptul creditorilor de a solicita partajul?
Iata doar cateva exemple de subiecte care nasc nelamuriri foarte des, chiar si in randul specialistilor. Un subiect de interes pentru juristi si nu numai este cel referitor la partajul judiciar.
Recent, noile reglementari au schimbat regulile procedurii partajului si aveti obligatia sa va aliniati noillor cerinte referitoare la:
Conditiile partajului;
Tipurile de proprietate;
Bunurile supuse partajului;
Formele de partaj;
Drepturile creditorilor;
Actele necesare in diversele etape ale partajului.
O solutie pentru cei interesati sa stie totul despre partajul judiciar este ghidul realizat de specialisti,
CD-ul "Partajul judiciar - Informatii complete". Este un ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare.
Iata cateva subiecte prezentate in cadrul ghidului de fata:
Proprietatea comuna;
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei;
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire;
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract;
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj;
Cererea de partaj a creditorului unuia dintre coproprietari -model cerere;
Partajul voluntar si tranzactia - model de act de partaj voluntar si model tranzactie.
Per total, sunt subiecte de interes pentru orice jurist si nu numai. Si cei din afara domeniului pot castiga beneficii supreme odata cu dobandirea acestor informatii extrem de valoroase! Si asta pentru ca, in lumea in care traim, informatia este cea care valoreaza mai mult decat aurul!
Ghidul "Partajul judiciar - Informatii complete" poate fi comandat chiar aici, din pagina de prezentare in care puteti descoperi mai multe informatii>>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<