Transparency International au publicat topul anual al coruptiei din sectorul public, iar Romania a pierdut din progresul realizat in 2016 si 2017.
Ocupam locul 61 in topul tarilor corupte realizat de Transparency International. Impartim aceasta pozitie cu Malaezia si Cuba. In fata noastra, pe locul 60, se afla Croatia. Sub noi, pe locul 64 se afla Ungaria, iar pe 67 Grecia. Bulgaria ocupa locul 77.
Topul realizat de organizatia anti-coruptie include 180 de tari. Fiecare stat poate primi un scor care pleaca de la 0 (extrem de corupt) pana la 100 (cinstit, curat). Tara noastra a obtinut 47 de puncte in 2018 din cele 100, fata de 48 puncte din 2017 si 2016. Progresul realizat de guvernarile acestor ani si, mai ales, in 2018 este, de fapt, un regres.
Pe primele 10 locuri se afla Danemarca (88 de puncte), Noua Zeelanda (87 de puncte), Finlanda (85 de puncte), Singapore, Suedia, Elvetia, Norvegia, Olanda, Canada si Luxemburg.
Pe ultimele 10 locuri se afla Somalia (10 puncte), Siria (13 puncte), Sudanul de Sud (13 puncte), Yemen, Coreea de Nord, Sudan, Guineea-Bisau, Guineea Ecuatoriala, Afghanistan si Libia.
Vestea buna pe care ne-o transmite noua acest index al perceptiei asupra coruptiei din sectorul public este reprezentata de faptul cel mai bun scor regional a fost obtinut de Uniunea Europeana. Acest lucru demonstreaza ca blocul comunitar realizeaza, totusi, un progres aproximativ unitar.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Analiza grafica completa oferita de Transparency International poate fi descarcata in format .PDF dand click AICI!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE