Abrogarea pensiilor speciale adoptata de Parlament la inceputul acestui ani a fost refuzata de CCR, judecatorii aratand ca actul este neconstitutional.
Abrogarea pensiilor speciale nu va mai fi realizata, dupa ce Curtea Constitutionala a decis miercuri ca actul normativ este neconstitutional.
Toate pensiile speciale raman in vigoare.
Camera Deputatilor a adoptat, pe 28 ianuarie, cu 247 de voturi "pentru” si 21 de abtineri, in sesiune extraordinara, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistratilor.
Au fost organizate proteste la nivel national impotriva masurii luate de Parlament de catre angajatii din Justitie, in cele din urma miscarile finalizandu-se cu ICCJ sesizand CCR cu privire la proiectul adoptat.
Tot Curtii pe aceasta problema s-a adresat si Avocatul Poporului.
In momentul de fata, mai exista o propunere in dezbatere cu privire la impozitarea pensiilor speciale. Tema, insa, a fost abandonata pentru ca a intrat in prim-plan pandemia Covid-19.
Cartea verde a contabilitatii
Fise distractive pentru gradinita
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in aceasta directie.
Momentan, toate pensiile speciale stabilite prin lege raman valabile si se vor plati in continuare.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri