Judecatoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Mona Pivniceru, a fost aleasa vineri, cu 49 de voturi, de judecatorii instantei supreme pentru a ocupa un loc in Consiliul Superior al Magistraturii.
Contracandidata sa, judecatoarea Gabriela Barsan, a obtinut 47 de voturi, in timp ce doua voturi au fost anulate.
Adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor se intrunesc vineri pentru desemnarea celor trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, curtilor de apel si parchetelor de pe langa judecatorii.
Cele trei posturi au ramas vacante ca urmare a invalidarii de catre Curtea Constitutionala a candidaturilor Lidiei Barbulescu, a lui Dan Lupascu si Nicolae Chiujdea, care se aflau la al doilea mandat in consiliu.
La sfarsitul lunii mai, plenul CSM a validat lista cu magistratii care candideaza pentru cele trei locuri in consiliu, in cursa fiind 11 judecatori si procurori.
Pentru locul alocat Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ramas vacant in urma invalidarii alegerii Lidiei Barbulescu in CSM de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, au candidat Victoria Gabriela Birsan, Adrian Bordea si Mona Pivniceru.
Candidatii din partea curtilor de apel sunt: Dana Cristina Garbovan, de la Curtea de Apel Cluj, Alina Nicoleta Ghica - Curtea de Apel Bucuresti, si Mihai Viorel Tudoran - Curtea de Apel Ploiesti.
Pentru locul vacant din partea parchetelor de pe langa judecatorii candideaza Florentina Gavadia, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6, Claudiu Constantin Sandu, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Otilia Iolanda Elena Miclosina, Parchetul de pe langa Judecatoria Resita, Ionel Dorel Motiu, Parchetul de pe langa Judecatoria Marghita si Alexe Scurtu, Parchetul de pe langa Judecatoria Gaesti.
Procedura pentru alegerea magistratilor pentru cele trei locuri in CSM a fost reluata dupa ce CCR a invalidat candidaturile Lidiei Barbulescu, a lui Dan Lupascu si Nicolae Chiujdea, intrucat erau la cel de-al doilea mandat. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<