Solicit ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa nu mai impuna Consiliului Superior al Magistraturii teme de pe agenda publica a Executivului, a declarat deputatul Alina Gorghiu, presedinte al Comisiei juridice a PNL.
"In scrisoarea deschisa, adresata CSM, ministrul Justitiei cere Consiliului sa-si revizuiasca punctul de vedere in legatura cu proiectul de modificare a Constitutiei, inaintat de Traian Basescu si vorbeste despre faptul ca documentul trimis Curtii Constitutionale, cu respectivul punct de vedere, „nu poate intra in memoria institutionala ca document emis de CSM”.(...) Ii reamintesc ministrului Predoiu ca este, de drept, membru al CSM si primeste in aceasta calitate o indemnizatie deloc neglijabila. In consecinta, nimic nu l-a impiedicat sa participe la sedinta in care au fost discutate obiectiile la proiectul de revizuire a Constitutiei si sa isi sustina acolo punctul de vedere.
In loc sa acuze CSM de „imixtiune in jocurile politice”, ministrul Predoiu ar trebui sa explice mai degraba de ce a trimis aceasta scrisoare deschisa, in calitate de membru al Guvernului. Imixtiune inseamna sa ceara CSM ce sa adopte si cum sa voteze: "propun de asemenea dezbaterea in cadrul CSM a unui proiect de comunicat prin care sa se informeze opinia publica in legatura cu faptul ca documentul transmis CCR ... si comunicatul ulterior transmis nu reprezinta vointa CSM, ci doar opinii personale ale unor membri si au fost emise fara consultarea si informarea tuturor membrilor CSM”. (...)
Mi-as permite chiar o sugestie: poate mai constructiv ar fi fost ca in proiectul de hotarare trimis CSM, daca tot doreste recredibilizarea acestuia, sa fi incercat o pozitie echilibrata si sa propuna rediscutarea punctului de vedere legat de revizuirea legii fundamentale, nu sa imparta Consiliul in doua tabere", a mai spus deputatul Alina Gorghiu, conform unui comunicat de presa.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<