Solicit ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa nu mai impuna Consiliului Superior al Magistraturii teme de pe agenda publica a Executivului, a declarat deputatul Alina Gorghiu, presedinte al Comisiei juridice a PNL.
"In scrisoarea deschisa, adresata CSM, ministrul Justitiei cere Consiliului sa-si revizuiasca punctul de vedere in legatura cu proiectul de modificare a Constitutiei, inaintat de Traian Basescu si vorbeste despre faptul ca documentul trimis Curtii Constitutionale, cu respectivul punct de vedere, „nu poate intra in memoria institutionala ca document emis de CSM”.(...) Ii reamintesc ministrului Predoiu ca este, de drept, membru al CSM si primeste in aceasta calitate o indemnizatie deloc neglijabila. In consecinta, nimic nu l-a impiedicat sa participe la sedinta in care au fost discutate obiectiile la proiectul de revizuire a Constitutiei si sa isi sustina acolo punctul de vedere.
In loc sa acuze CSM de „imixtiune in jocurile politice”, ministrul Predoiu ar trebui sa explice mai degraba de ce a trimis aceasta scrisoare deschisa, in calitate de membru al Guvernului. Imixtiune inseamna sa ceara CSM ce sa adopte si cum sa voteze: "propun de asemenea dezbaterea in cadrul CSM a unui proiect de comunicat prin care sa se informeze opinia publica in legatura cu faptul ca documentul transmis CCR ... si comunicatul ulterior transmis nu reprezinta vointa CSM, ci doar opinii personale ale unor membri si au fost emise fara consultarea si informarea tuturor membrilor CSM”. (...)
Mi-as permite chiar o sugestie: poate mai constructiv ar fi fost ca in proiectul de hotarare trimis CSM, daca tot doreste recredibilizarea acestuia, sa fi incercat o pozitie echilibrata si sa propuna rediscutarea punctului de vedere legat de revizuirea legii fundamentale, nu sa imparta Consiliul in doua tabere", a mai spus deputatul Alina Gorghiu, conform unui comunicat de presa.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<