Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatie 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Capitolul X - Dispozitii tranzitorii si finale - Legea asociatiilor de proprietari nr. 196/2018

Legea asociatiilor de proprietari nr. 196/2018 actualizata 2021 - Capitolul X - Dispozitii tranzitorii si finale

Capitolul X - Dispozitii tranzitorii si finale

Articolul 104
(1) In termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, asociatiile de locatari din condominiile ale caror unitati de proprietate individuala au fost dobandite in proprietate in conditiile legii si care nu au fost reorganizate in asociatii de proprietari au obligatia sa se reorganizeze in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(2) Asociatiile de proprietari infiintate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi isi pastreaza statutul juridic obtinut la data infiintarii acestora, dar se vor organiza si vor functiona in conformitate cu prevederile prezentei legi.

Articolul 105
In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, presedintii asociatiilor de proprietari sunt obligati sa transmita autoritatilor administratiei publice locale numele si datele de contact actualizate privind presedintele comitetul executiv, comisia de cenzori/cenzorul si administratorul.

Articolul 106
Persoanele fizice atestate pentru functia de administrator in conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile si completarile ulterioare, pot indeplini functia de administrator numai daca, in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, obtin certificate de calificare profesionala care dovedesc calificarea profesionala pentru a indeplini ocupatia de administrator, in conformitate cu prezenta lege.

Articolul 107
In termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi:
a) proprietarii din condominii sunt obligati sa aprobe un regulament al condominiului;
b) proprietarii care nu au informat asociatia de proprietari, in conformitate cu art. 34 alin. (3), respectiv cu privire la modificarile suprafetelor construite sau utile efectuate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, sunt obligati sa comunice asociatiei de proprietari modificarile suprafetelor respective;
c) presedintii asociatiilor de proprietari sunt obligati sa actualizeze, in baza actelor de proprietate asupra locuintelor si/sau spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu, toate informatiile privind proprietatile, suprafetele si cotele-parti indivize aferente acestora, in vederea calculului cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei pentru respectiva locuinta.

Articolul 108
(1) In termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in colaborare cu asociatiile profesionale si de reprezentare ale asociatiilor de proprietari, propun actualizarea standardului ocupational privind ocupatia de administrator de condominii.
(2) In termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se emite un ordin al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice privind aprobarea continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu.

Articolul 109
Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Articolul 110
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Hotararea Guvernului nr. 1.588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 43 din 18 ianuarie 2008, precum si orice alte prevederi contrare.
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
FLORIN IORDACHE
PRESEDINTELE SENATULUI
CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU
Bucuresti, 20 iulie 2018.
Nr. 196.

>>REVINO LA CUPRINSUL LEGII ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI nr. 196/2018 actualizata 2021!<<

de Redactia E-juridic.ro
Data aparitiei: 16 Ianuarie 2021
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Capitolul X - Dispozitii tranzitorii si finale - Legea asociatiilor de proprietari nr. 196/2018":
Rating:

Nota: 4.71 din 5 din 7 voturi


©2021 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI