Intrebare:
Carei institutii ma pot adresa sa vad daca avocata mea a vandut (cesionat) un imobil fara voia mea. Eu am incheiat cu avocata doar un contract prin care ea se obliga sa ma reprezinte sa scoata acte pentru mine dar sa si cesioneze imobilul in cauza. Imi este teama ca ea va putea cesiona fara ca eu sa stiu.
Raspuns:
Conform Codului civil si a Legii 7/1996, pentru transferul dreptului de proprietate este nevoie de procura speciala data in acest sens. Contractul pe care l-ati semnat este cel mai probabil un contract de asistenta juridica, un astfel de contract nu da dreptul avocatului sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil.
Cesiunea unui imobil presupune transferul dreptului de proprietate, deci ar fi nevoie de o procura incheiata in forma autentica. Pentru linistea dumneavoastra insa, ii puteti comunica in scris doamnei avocat ca renuntati la serviciile dumneaei, solicitand sa va scrie pe exemplarul dumneavoastra ca a luat la cunostinta de denuntarea unilaterala a contractului de asistenta juridica. Dupa ce veti avea dovada ca a fost desfiintat contractul puteti solicita inscrierea in Cartea funciara a unei interdictii de vanzare
prezentand contractul de asistenta juridica si denuntarea unilaterala a contractului.
In cazul in care nu veti obtine de la cabinetul de avocat dovada ca au luat la cunostinta de renuntarea dumneavoastra, puteti trimite acest document prin posta, cu confirmare de primire. Confirmarea de primire are aceeasi valoare cu semnatura si stampila avocatului prin care se confirma ca s-a luat la cunostinta.
Va recomandam
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Antrenament eficient pentru clasa pregatitoare Intrarea in clasa pregatitoare, presupune un antrenament special care: sa previna eventualele socuri emotionale; sa ofere copilului confort si placere; sa il ajute sa invete bucurandu-se de noi experiente. In acest scop, va propunem cel mai nou instrument pentru antrenamentul copiilor care...