In perioada 3-4 mai 2011, ministrul Justitiei Catalin Predoiu efectueaza o vizita de lucru in Franta, ce se inscrie in seria demersurilor diplomatice ale demnitarului roman in vederea prezentarii ultimelor evolutii in materia reformei in Justitie, cu impact in ce priveste evaluarea europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).
Cu acest prilej vor avea loc discutii bilaterale cu omologul francez, domnul Michel MERCiER. Alaturi de subiectele de interes pentru MCV, discutiile se vor axa si pe dosare aflate pe agenda europeana, in dezbaterea consiliului JAI, cooperarea judiciara romano-franceza si proiecte de cooperare bilaterala intre cele doua state.
In aceeasi perioada, ministrul Justitiei va avea intalniri cu domnul Claude GUEANT, ministrul de interne, al teritoriilor de peste Mari, Colectivitatilor teritoriale si imigratiei, subiectul central ce urmeaza sa fie dezbatut fiind cel al evolutiilor MCV, cu importanta majora mai ales in contextul eforturilor tehnice si diplomatice ale Romaniei de pregatire a aderarii la spatiul Schengen.
Pe agenda vizitei mai figureaza intalniri cu domnul Vincent LAMANDA, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Franta, unde se vor discuta chestiuni de interes comun legate de organizarea sistemului judiciar si de functionarea instantelor, cu domnul Jean CASTELAIN, presedintele Baroului din Paris si cu domnul Gilles BRIATTA, secretar general pentru Afaceri Europene, consilier pentru Afaceri europene al Primului Ministru.
Demersul diplomatic va fi completat si de un dejun de lucru la care se vor dezbate teme de interes pentru sistemele de justitie din cele doua state precum si aspecte ale justitiei europene, la care vor lua parte personalitati ale lumii politice si ale sistemului judiciar din Franta precum Jacques BARROT, Membru al Consiliului Constitutional, fost comisar european pentru Justitie, Jean-Pierre PICCA, Consilier prezidential pentru afaceri juridice, Elisabeth GUIGOU, vice-presedinte al Adunarii Nationale si fost ministru al Justitiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<