Curtea de Apel Iasi, in colaborare cu Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, a organizat conferinta interactiva „Mica reforma in justitie” cu tema „Implicatiile in practica ale Legii nr. 202/2010 pentru accelerarea proceselor”.
Potrivit unui comunicat remis de Consiliul Superior al Magistraturii, conferinta s-a inscris in cadrul programului de formare profesionala continua a judecatorilor, sub egida Institutului National al Magistraturii.
Programul evenimentului a inclus doua sectiuni: Drept procesual civil si dreptul familiei, respectiv, Drept procesual penal si drept penal.
„La buna desfasurare a conferintei au fost invitate sa participe reputate personalitati ale teoriei si practicii stiintelor juridice: Prof. univ dr. Grigore Theodoru, Profesor emerit al Universitatii
„Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Prof. univ. dr. Tudorel Toader, decanul Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Prof. univ. dr. Anastasiu Crisu, formator INM, cadru didactic al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, Conf. univ. dr. Gabriela Raducan, formator INM, cadru didactic al Facultatii de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu”, Bucuresti, Judecator dr. Cristina Valeanu,
Presedintele Curtii de Apel Iasi, Judecator Otilia Susanu, Presedintele Sectiei penale a Curtii de Apel Iasi, Lector univ. dr. Daniel Atasiei, Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi si Asist. Univ. drd. Horia Tit, Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.
Conferinta se desfasoara sub forma unor discutii deschise, interactive cu privire la aspectele aparute in practica judiciara sau care pot aparea in urma aplicarii noilor dispozitii prevazute in textul Legii nr. 202/2010
Participarea a fost deschisa, in Aula „Paul Demetrescu” a Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” fiind prezenti judecatori si procurori, avocati, studenti ai Facultatii de Drept”, s-a scris in comunicat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<