Institutul National al Magistraturii organizeaza, in data de 3 decembrie, seminarul „Infractiuni comise in materia achizitiilor publice”, parte a Programului de formare continua pentru anul 2011, aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.
Printre formatorii invitati de INM pentru a-i instrui pe magistrati in aceasta materie se numara Daniel Morar, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Sorin Fusea, expert DNA, si, sub rezerva confirmarii, judecatorii Ştefan Pistol (Inalta Curte de Casatie si Justitie) si Mihai Udroiu (Tribunalul Bucuresti). Potrivit reprezentantilor INM, principale teme abordate vor fi cadrul legal al infractiunilor comise in materie de achizitii publice, standarde internationale in materie, studii de caz si practica judiciara.
Seminarul se adreseaza procurorilor si judecatorilor implicati in solutionarea dosarelor care au ca obiect infractiuni comise in materie de achizitii publice. Este vorba despre judecatori de la nivelul curtilor de apel si al parchetelor de pe langa curtile de apel, fiecarei dintre aceste institutii fiindu-i alocat un loc.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<