Cele tre institutii, Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Public, prin reprezentantii desemnati au hotarat semnarea Declaratiei comune de aderare la valorile fundamentale, principiile si mecanismul de monitorizare ale Strategiei Nationale Anticoruptie
In data de, 25 octombrie 2012, doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, presedintele CSM, doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele ICCJ, si domnul procuror Daniel Marius Morar, prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, au semnat Declaratia comuna a Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Ministerului Public, de aderare la valorile fundamentale, principiile si mecanismul de monitorizare ale Strategiei Nationale Anticoruptie.
Prin aceasta Declaratie comuna, reprezentantii autoritatii judecatoresti, luand act de adoptarea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015 de catre Guvernul Romaniei, isi exprima angajamentul ferm al sistemului judiciar din Romania de a continua si intensifica eforturile de lupta impotriva coruptiei prin toate mijloacele legale.
Totodata, isi afirma deplina implicare in indeplinirea conditionalitatilor stabilite prin mecanismul de monitorizare al SNA, atat la nivelul platformei de cooperare a institutiilor independente si agentiilor anticoruptie, cat si la nivelul comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de Cooperare si Verificare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<