Europarlamentarul PDL Monica Macovei precizeaza, vineri, ca situatia confiscarii averilor provenite din activitati penale va fi decisa intotdeauna de o
instanta de judecata, indiferent daca persoana ale carui bunuri se presupune ca provin din comiterea unor infractiuni a fost condamnata penal.
"
Confiscarea averilor provenite din activitati penale va fi decisa intotdeauna de judecator si o instanta de judecata. Repet acest lucru, pentru ca au existat declaratii gresite, fie din neintelegere, fie din rea-credinta si rog ca acestea sa fie corectate si sa corespunda adevarului pentru informarea corecta a publicului.
Confiscarea averilor care provin din activitati penale este dispusa de o instanta de judecata, deci de judecatori, in toate cazurile incluse in Directiva privind punerea sub sechestru si confiscarea bunurilor provenite din infractiuni, care a fost votata marti, 7 mai 2013, in Comisia LIBE, unde eu sunt raportor al Parlamentului European", sustine europarlamentarul PDL.
Monica Macovei adauga ca "in absenta unei condamnari penale nu inseamna ca o confiscare nu este decisa de un judecator, ci ca, daca bunurile provin din activitati infractionale, statul poate sa demonstreze acest lucru fara sa incerce neaparat sa inchida o persoana".
"Nu se urmareste condamnarea penala, ci doar confiscarea banilor prin decizie judecatoreasca. Acest lucru poate fi mai important decat trimiterea unor persoane la inchisoare, dar lasarea banilor murdari in circulatie. Principiul care se aplica este 'urmareste banii' - 'follow the money", conchide europarlamentarul PDL.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<