Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2023 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Institutie publica amendata pentru neimplementarea GDPR

Institutie publica amendata pentru neimplementarea GDPR
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anuntat ca a amendat Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor cu suma de 13.000 de lei pentru neimplementarea unor masuri tehnice si organizatorice dispuse anterior de Autoritate, ca urmare a evaluarii privind riscul pentru drepturile si libertatile persoanelor.

"Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat in cursul lunii noiembrie o investigatie la operatorul Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si a constatat incalcarea prevederilor art. 14 alin. (7) coroborat cu art. 14 alin. (1) si art. 13 alin. (4) din Legea 190/2018. Operatorul a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 13.000 lei", precizeaza ANSPDCP intr-un comunicat.

Prinde de oferta de Sarbatori! REDUCERI DE 80% si transport GRATUIT la ghidurile GDPR ...click pentru detalii si comenzi<< 

Potrivit sursei citate, investigatia a fost demarata pentru verificarea indeplinirii de catre ANRP a masurilor de remediere dispuse anterior acestui operator, printr-un proces-verbal de constatare/sanctionare a contraventiilor din septembrie.

In acest context, arata ANSPDCP, prin procesul verbal anterior, operatorul ANRP a fost sanctionat cu avertisment pentru incalcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. b) si art. 6 din RGPD, fiind obligat, totodata, prin planul de remediere, ca in termen de 20 de zile sa asigure conformitatea cu dispozitiile RGPD a operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, inclusiv a celor efectuate prin intermediul sistemului de supraveghere video, prin implementarea de masuri tehnice si organizatorice ca urmare a evaluarii privind riscul pentru drepturile si libertatile persoanelor (de ex. proceduri de lucru referitoare la protectia datelor cu caracter personal, precum si masuri privind instruirea periodica a persoanelor care actioneaza sub autoritatea sa, referitor la obligatiile ce le revin conform prevederilor RGPD si la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii).

"Intrucat operatorul nu a comunicat masurile luate, in luna noiembrie, s-a efectuat o noua investigatie la ANRP cu privire la indeplinirea masurilor prevazute in planul de remediere anexa la procesul-verbal din septembrie. In cadrul acesteia, reprezentantii operatorului au declarat ca documente precum "Regulament supraveghere video 2022.docx" sau "Procedura de sistem privind prelucrarea datelor cu caracter personal" nu au fost aprobate si ca atare nu au fost aduse la cunostinta personalului din subordinea ANRP care prelucreaza date. Totodata, reprezentantii operatorului au sustinut ca nu au avut loc instruiri periodice ale persoanelor care actioneaza sub autoritatea ANRP", se mentioneaza in comunicat.

Ca atare, spune Autoritatea Nationala de Supraveghere, s-a constatat ca ANRP nu a dus la indeplinire masurile prevazute in planul de masuri stabilit de ANSPDCP, incalcand astfel prevederile art. 14 alin. (7) coroborat cu art. 14 alin. (1) si art. 13 alin. (4) din Legea 190/2018.

ANSPDCP atrage atentia ca, in aplicarea Legii 190/2018, autoritatilor publice li se pot aplica avertismente insotite de planuri de remediere, iar daca acestea nu aduc la indeplinire in totalitate masurile prevazute in planul de remediere, institutia poate aplica sanctiunea contraventionala a amenzii.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a platit amenda contraventionala.

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 21 Decembrie 2022
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Institutie publica amendata pentru neimplementarea GDPR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


©2023 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2023

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016