Legea locuintei se modifica la capitolul Exigente minimale prin introducerea a mai multor obligatii pentru cladirile cu mai multe locuinte. Clubul pensionarilor va fi, asadar, obligatoriu la bloc.
"Perioada care a trecut de la adoptarea Legii locuintei nr. 114/1996 a fost marcata de profunde transformari in viata economica si sociala a Romaniei, cu deosebire sub aspect demografic. Structura pe varste a populatiei a cunoscut modificari radicale, prin cresterea ponderii populatiei de peste 60 de ani, astfel ca numarul pensionarilor a ajuns in prezent la 5,4 milioane persoane, multi dintre acestia avand domiciliul in orase. Prin migratia fortei de munca spre alte state, precum si prin plecarea la studii a tinerilor romani, o mare parte dintre pensionari au ramas singuri. Acestia simt, mai mult decat orice alta categorie sociala, nevoia de comunicare, de socializare. Una din solutii pentru combaterea singuratatii, experimentata cu succes in state ale Uniunii Europene, o reprezinta Cluburile pensionarilor. Spatii pentru aceste cluburi pot fi oferite, fara costuri suplimentare, la parterul blocurilor cu un numar de peste 25 de apartamente, folosind in comun cu Asociatiile de proprietari sptaiile comune", arata initiatorii legii de modificare a Legii locuintei in expunerea de motive.
Anexa nr. 1
EXIGENTE MINIMALE pentru locuinte
G. Spatii si instalatii de folosinta comuna pentru cladiri cu mai multe locuinte.
- Instalatii de prevenire si stingere a incendiilor, precum si ascensor conform normelor in vigoare.
- Spatii pentru biciclete, carucioare si pentru uscarea rufelor.
- Spatii destinate colecatarii, depozitarii si evacuarii deseurilor menajere.
- Spatii pentru depozitarea combustibililor solizi sau lichizi, in situatiile in care nu se pot asigura incalzariea central si/sau gaze de bucatarie.
Fise distractive pentru gradinita
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
"Organizarea Clubului pensionarilor la parterul viitoarele blocuri de locuinte cu un numar de peste 25 de apartamente, va reprezenta implinirea unei dorinte mai vechi a pensionarilor, de a avea un loc de intalnire, pentru a socializa cu colegi de generatie, pentru organizarea unor activitati cultural educative, etc.", sustine initiatorul Catalin Radulescu (PSD).
Sustinatorii acestei initiative sunt: Bejinariu Eugen - deputat PSD; Bucura-Oprescu Simona - deputat PSD; Ciofu Tamara-Dorina - deputat PSD; Cobuz Maricela - deputat PSD; Cocos Vasile - deputat PSD; Gavrilita Bianca - Miruna - deputat PSD; Gilia Claudia - deputat PSD; Haratau Elena - deputat PSD; Havrici Emanuel-Iuliu - deputat PSD; Jivan Luminita-Maria - deputat PSD; Lazar Sorin - deputat PSD; Lupascu Costel - deputat PSD; Musoiu Stefan - deputat PSD; Radulescu Alexandru - deputat PSD; Radulescu Catalin-Marian - deputat PSD; Rotaru Razvan-Ilie - deputat PSD; Stancu Florinel - deputat PSD; Stefan Corneliu - deputat PSD; Stefan Viorel - deputat PSD; Tanasescu Alina-Elena - deputat PSD.
Proiectul de modificare a Legii locuintei a fost inregistrat pentru dezbatere la Senat, asadar forul decizional va fi Camera Deputatilor. Dupa adoptarea de catre Parlament, vor urma promulgare si publicarea in Monitorul Oficial.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
Faliment personal 2022: Criteriile pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil au fost actualizate
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE