Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut marti o intrevedere cu ministrul olandez pentru migratie, Fred Teeven, cu care a avut un schimb de opinii cu privire la cooperarea in domeniul justitiei si afacerilor interne, aderarea Romaniei la Schengen si raportul Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, informeaza MAE.
Şeful diplomatiei romane a prezentat progresele Romaniei in cadrul MCV si a exprimat angajamentul tarii noastre de a avansa reformele pentru indeplinirea tuturor angajamentelor in domeniu, precizeaza sursa citata.
El a aratat ca indeplinirea responsabilitatilor asumate in cadrul MCV sunt prioritare pentru autoritatile romane si a exprimat deschiderea de a continua dialogul si cooperarea cu partenerii din cadrul UE in prezentarea progreselor inregistrate.
In ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen, demnitarul roman a solicitat sustinerea partii olandeze si a prezentat argumentele autoritatilor romane pentru luarea unei decizii favorabile pentru aderarea in doua etape, mai intai cu frontierele maritime si aeriene, la Consiliul Justitie si Afaceri Interne, programat pentru 7 - 8 martie 2013. El a subliniat ca Romania a indeplinit toate criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen, fapt confirmat si de Comisia Europeana.
Conform MAE, responsabilitatea in indeplinirea rolului detinut la frontiera estica arata ca Romania este un partener credibil si serios, pregatit sa isi asume statutul de stat membru Schengen. Participarea constanta si consistenta a Romaniei la operatiunile care vizeaza segmentele supuse presiunilor migratorii ale granitelor UE si la cooperarea cu statele din regiune in cadrul efortului comun de combatere a migratiei ilegale pledeaza in acest sens.
Cei doi demnitari au convenit mentinerea unui contact permanent, inclusiv pe linia ministerelor afacerilor interne, pentru identificarea unei solutii care sa corespunda intereselor tuturor statelor membre UE pana la Consiliul JAI din 7 - 8 martie 2013
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<