Potrivit DIICOT, un hacker a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, sub acuzatia ca face parte dintr-o grupare care actiona pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges si Constanta si care a lansat atacuri tip phishing impotriva unor institutii bancare din Romania si Italia si a unor companii din SUA.
La data de 29 martie, informeaza Agerpres, procurorii DIICOT - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, au efectuat sapte perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges si Constanta, ocazie cu care au fost gasite si ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare si aproximativ 150.000 de euro.
Astfel, in urma perchezitiilor, anchetatorii l-au retinut pe inculpatul S.A.A., pentru constituirea unui grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, in forma continuata, fals informatic si acces ilegal in sistem informatic in forma continuata. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.
In perioada 2016 - martie 2017, in Bucuresti si judetele Arges si Constanta, a actionat un grup infractional organizat, specializat in infractiuni din sfera criminalitatii informatice.
De asemenea, se mentioneaza ca membrii gruparii au lansat atacuri tip phishing impotriva unor institutii bancare din Romania si Italia si a unor companii din SUA, fiecare membru avand atributii clare in desfasurarea activitatii infractionale.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Portal Codul Muncii
"Astfel, unul dintre membrii grupului a creat pagini web falsificate folosite in lansarea atacurilor, un alt suspect a procurat serverele pentru hosting si pentru rutarea traficului Internet, in vederea ascunderii adevaratelor adrese IP de conectare, in timp ce o alta parte a gruparii a avut atributii privind valorificarea cardurilor bancare obtinute in urma atacurilor phishing, prin achizitionarea de bunuri on-line", sustin procurorii.
Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri