Un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale prevede ca la art. 220 se introduce un alineat nou dupa alin. 1, alin. 1’, cu urmatorul continut:
„Posibilitatea unor institutii bancare de a transforma unele creante in beneficiul creditorilor, fara a fi obligatorie respectarea dreptului de preferinta acordat celorlalti asociati”.
La art. 222 propunem sa se introduca, dupa lit. C, doua alineate noi cu lit. D si E care sa prevada:
Lit. D „Asociatul cu raspundere nelimitata care manifesta constant rea credinta obstructionand pe toate caile masurile, actiunile si initiativele actionarului majoritar poate fi exclus din societate in nume colectiv.
Lit. E „Persoana fizica, persoana juridica, sau grupul de persoane care actioneaza in mod concertat si care detine direct sau indirect o participare de cel putin 5% din capitalul social al unei societati comerciale sau din drepturile de vot, ori o participatie care permite exercitarea unei influente semnificative asupra luarii deciziilor in adunarea generala sau in consiliul de administratie care manifesta cu rea credinta obstructionand pe toate caile: masurile, actiunile si initiativele actionarului majoritar poate fi exclus din societate”.
„Lipsa unor astfel de precizari legislative obstructioneaza, de exemplu, initiativa unor institutii bancare de a converti in actiuni o parte din creantele bancare”, au motivat initiatorii, care provin din randul PSD.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea situatie: la depunerea dosarului de recuperare a concediilor medicale avem lipsa 2 medicale pierdute. Ca solutionare, vrem sa stim, daca cele doua medicale vor fi duse in copie la medicul emitent si completate de acesta cu ,,Duplicat,,, parafa si semnatura, putem depune dosarul pentru recuperare fara a intampina probleme?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem urmatoarea speta: Asupra venitului salarial unui angajat exista 4 decizii de executare silita. Toate cele 4 titluri executorii sunt dispuse de catre executori judecatoresti si reprezinta credite bancare. Credit 1= sold de retinut 1000 lei Credit 2= sold de retinut 5000 lei Credit 3 = sold de retinut 7000 lei Credit 4= sold de retinut 8000 lei Va rugam sa ne spuneti care este varianta corecta de calcul a retinerilor din salariu. 1.In cazul in care exista doua sau mai multe titluri executorii...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<