Ministerul Justitiei, prin Directia de Probatiune, impreuna cu Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare din Romania (FPSC) continua seria de evenimente care marcheaza deschiderea in Romania a unor ateliere pentru prestarea muncii in folosul comunitatii, prin infiintarea la Timisoara a celui de-al treilea atelier, dupa cele dezvoltate la Brasov in anul 2009, respectiv la Bucuresti in 2011.
Deschiderea oficiala a atelierului urmeaza a avea loc in data de 20 iulie 2012, incepand cu ora 11.00, in incinta atelierului situat in Calea Aradului, nr. 48 din Timisoara.
Evenimentul se adreseaza in special magistratilor din cadrul instantelor din Timisoara, consilierilor de probatiune, avocatilor, organizatiilor neguvernamentale care isi desfasoara activitatea in domeniul justitiei, cat si altor parteneri comunitari ai serviciului de probatiune din randul institutiilor publice sau private.
Cu ocazia deschiderii atelierului, participantii vor avea posibilitatea de a observa in mod direct ce activitate ar urma sa desfasoare persoanele sanctionate penal care presteaza munca in folosul comunitatii in atelier si in ce conditii se deruleaza aceasta activitate.
In cadrul atelierului de la Timisoara vor presta munca in folosul comunitatii persoanele sanctionate penal care au primit o astfel de obligatie din partea instantei de judecata si care se afla in supravegherea serviciului de probatiune. Activitatea prestata in cadrul atelierului consta in dezasamblarea manuala a deseurilor din echipamente electrice si electronice (DEEE).
Jurnalistii interesati sa participe la deschiderea oficiala a celui de-al treilea atelier pentru prestarea muncii in folosul comunitatii, infiintat in Romania, sunt asteptati la adresa mai sus mentionata, pana la ora 11.30.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<