Ministerul Justitiei, prin Directia de Probatiune, impreuna cu Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare din Romania (FPSC) continua seria de evenimente care marcheaza deschiderea in Romania a unor ateliere pentru prestarea muncii in folosul comunitatii, prin infiintarea la Timisoara a celui de-al treilea atelier, dupa cele dezvoltate la Brasov in anul 2009, respectiv la Bucuresti in 2011.
Deschiderea oficiala a atelierului urmeaza a avea loc in data de 20 iulie 2012, incepand cu ora 11.00, in incinta atelierului situat in Calea Aradului, nr. 48 din Timisoara.
Evenimentul se adreseaza in special magistratilor din cadrul instantelor din Timisoara, consilierilor de probatiune, avocatilor, organizatiilor neguvernamentale care isi desfasoara activitatea in domeniul justitiei, cat si altor parteneri comunitari ai serviciului de probatiune din randul institutiilor publice sau private.
Cu ocazia deschiderii atelierului, participantii vor avea posibilitatea de a observa in mod direct ce activitate ar urma sa desfasoare persoanele sanctionate penal care presteaza munca in folosul comunitatii in atelier si in ce conditii se deruleaza aceasta activitate.
In cadrul atelierului de la Timisoara vor presta munca in folosul comunitatii persoanele sanctionate penal care au primit o astfel de obligatie din partea instantei de judecata si care se afla in supravegherea serviciului de probatiune. Activitatea prestata in cadrul atelierului consta in dezasamblarea manuala a deseurilor din echipamente electrice si electronice (DEEE).
Jurnalistii interesati sa participe la deschiderea oficiala a celui de-al treilea atelier pentru prestarea muncii in folosul comunitatii, infiintat in Romania, sunt asteptati la adresa mai sus mentionata, pana la ora 11.30.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<