CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA
Nr. .... Din data de ..........
Art. 1. PARTILE
S.C. ..............., cu sediul in str. .......... nr. ..., bl. ..., ap. ..., sector ..., localitatea...............,
si
.............................. Domiciliat(a) in str. ......................., nr. ..........., bl. .......... sc. ............., ap. ........., et. ........., sector/judet .......................... localitatea ..........................., incheie prezentul contract de angajare.
Art. 2. DURATA CONTRACTULUI
S.C. .............. angajeaza pe ........................... incepand cu data de ......................, pe o perioada nedeterminata.
Art. 3. SARCINILE ANGAJATULUI
S.C. ................. este de acord sa angajeze pe ...................... in functia de ................................., cod .................................... conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Sarcinile de lucru ale angajatului vor fi cele stipulate expres in fisa postului, ce face parte integranta din prezentul contract.
Angajatul va trebui, de asemenea, sa duca la indeplinire orice alte sarcini care, de obicei, revin functiei de ..................................
Angajatul este de acord sa duca la indeplinire sarcinile pe masura posibilitatilor si experientei sale. Angajatul este de acord, de asemenea, sa lucreze norma intreaga de timp determinata prin prezentul contract de angajare.
Art. 4. CRITERII DE EVALUARE PROFESIONALA:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Art. 5. LOCUL DE MUNCA:
Activitatea se desfasoara la ................(birou/sectie/serviciu) din .................. (punct de lucru / sediu social). (In lipsa unui loc de muca se va specifica modaliatea in carese va defasura activitatea.)
Art. 6. DURATA MUNCII:
O norma intreaga, durata timpului de lucru este de .......... ore/zi si ....... . ore/saptamana.
a) Programmul de lucru este repartizat ..................... (ore zi/ore noapte/inegal);
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
O fractiune de norma de ..... ore/zi , ore/saptamana ......... .
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: .......... .(ore zi/ore noapte);
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.
Art. 7. PLATA ANGAJATULUI
S.C. .............. ii va plati angajatului o remuneratie de ............ lei lunar, din care salariul de baza este de ................. lei.
Alte elemente constitutive:
a) sporuri ................................................................................;
b) indemnizatii .......................................................................;
c) prestatii suplimentare in bani .......................................... ;
d) modalitatea prestatiilor suplimentare in natura ..............;
e) alte adaosuri ...................................................................... .
Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.
Data/datele la care se plateste salariul este/sunt ......................... .
Art. 8. RAMBURSAREA CHELTUIELILOR
S.C. ............... este de acord sa ramburseze angajatului, cheltuielile pe care le face din partea S.C. .............. si pentru S.C. ............... si cu care S.C. .................... este de acord in prealabil. Pentru a i se deconta cheltuielile, angajatul trebuie sa prezinte firmei o lista amanuntita a cheltuielilor insotita de chitantele corespunzatoare.
Art. 9. CONCEDIUL
Durata concediului anual de odihna este de ................. zile lucratoare, in raport cu durata muncii (minim 20 zile lucratoare conform art. 145 din Codul Muncii).
Salariatul beneficiaza de un concediu suplimentar de ................ .
Art. 10. Drepturi si obligatii generale ale partilor:
1. Salariatul are dreptul la:
a) salarizare pentru munca depusa;
b) repaus zilnic si saptamanal;
c) concediu de odihna anual;
d) egalitate de sanse si de tratament;
e) securitate si sanatate in munca;
f) acces la formare profesionala.
2. Salariatului ii revin urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a-si indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
d) de a respecta masurile de protectie a muncii;
e) respectarea secretului de serviciu.
3. Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
b) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
c) sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern.
d) sa stabileasca obiectivele de performanta individuala a salariatului;
4. Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;
b) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;
c) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
d) sa informeze salariatul asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca;
e) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;
f) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatului.
Art. 11. CLAUZE GENERALE:
a) perioada de proba este de ... zile calendaristice;
b) perioada de preaviz in cazul concedierii este de ... zile lucratoare;
c) perioada de preaviz in cazul demisiei este de ... zile lucratoare;
d) activitatea de munca desfasurata in strainatate:
- durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate este de ............. din care .............................;
- drepturile salariale pentru activitatea de munca prestata in strainatate vor fi latite in ......................... (modeda de plata), prin ..............................(modalitatile de plata);
- salariatul beneficiaza de prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate astfel ................................................;
- conditiile de clima: ..................................;
- reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara .....................................;
- obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala: ..........................................................................;
- conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz ......................................
Art. 12. CLAUZELE SPECIALE
Angajatului S.C. .............. ii sunt interzise:
- dezvaluirea de catre angajatul S.C. .................. a unor date secrete privind activitatea firmei catre o terta persoana fizica sau juridica.
- comunicarea sau raspandirea in public de catre salariatul S.C. ........... de afirmatii asupra societatii sau activitatii acesteia, menite sa induca in eroare si sa-i creeze o situatie defavorabila in avantajul unei persoane fizice sau juridice.
- rezultatele activitatii efectuate in cadrul S.C. .................... sunt proprietatea exclusiva a firmei si nu pot fi divulgate pe nici o cale catre o terta persoana fara acordul firmei.
- orice activitate similara activitatilor desfasurate la S.C. ................, de colaborare a angajatului cu o terta persoana se poate face doar cu acordul scris al S.C. ...............
Dupa cum atesta semnaturile de mai jos, S.C. ................ si angajatul au semnat acest contract de angajare la data de 20...
Art. 14. DISPOZITII FINALE
Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/national, inregistrat sub nr. .... la Inspectoratul Teritorial de Munca a judetului/municipiului.../Ministerul Muncii si Solidaritatii sociale.
Orice modificare privind clauzele contractuale in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, conform dispozitiilor legale, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege. Prezentul contract individual de munca s-a incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.
Art. 13. LITIGII
Orice diferend in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate pe cale amiabila iar in lipsa de consens de catre instanta judecatoreasca competenta material si teritorial, potrivit legii.
Data .................
Angajator, .........................
Prin reprezentant legal ...........................
Semnatura .............................
Salariat, .........................
Semnatura..................
Reprezentant legal,
.............................