Tensiunea a atins cote ridicate in Camera Deputatilor in momentul in care s-a discutat despre declararea zilei de 24 ianuarie drept sarbatoare nationala si legala. Polemicile au vizat si forma, si fondul, Kerekes Karoli, de la UDMR, considerand ca o asemenea sarbatoare nu este prevazuta in Constitutie. Mai mult, „pentru ca 24 ianuarie sa fie declarata zi libera, trebuie modificat Codul Muncii”, a spus maghiarul.
Pe doamna deputat Diana Tusa nu a interesat-o daca trebuie modificat sau nu Codul Muncii. Liberala a reclamat faptul ca PDL i-a furat ideea, sustinand ca ea a fost cea care a venit prima cu aceasta propunere, cu sase luni inainte.
“Initiativa mea a fost depusa anterior si a primit numar de inregistrare 433, in timp ce initiativa domnului Zatrean a primit numar de inregistrare 423. Asa ceva nu este posibil. Este un furt”, a declarat Diana Tusa. La randul sau, PDL-istul Dan Zatrean a sustinut ca “a mea a fost prima... Colega mea are aceeasi obsesie a furtului pe care o au toti liberalii”.
La 24 ianuarie/5 februarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost votat, unanim, Domn al Moldovei si Domn al Tarii Romanesti, de cele doua camere de deputati, mai intii de cea de la Iasi, apoi si de cea de la Bucuresti. S-a infaptuit, astfel, Unirea cea mult asteptata de veacuri, dupa moartea lui Mihai Viteazul. Intrunite la Paris pentru Conferinta desfasurata intre 26 august si 6 septembrie 1859 marile puteri europene au fost nevoite sa accepte unirea infaptuita de romani. Alexandru Ioan Cuza a fost recunoscut ca domn al Principatelor, recunoasterea sa fiind limitata, insa, numai la durata vietii acestuia.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<