Pericole la tot pasul
Acum cateva zile urmaream la televizor cum doi tineri aflati sub influenta alcoolului au fost implicati intr-un accident auto. Desi, din pacate, astfel de cazuri nu mai prezinta o noutate pentru marea majoritate dintre noi, stirile de acest gen ne fac sa realizam ca sunt parte din societatea in care traim si au rolul de a ne influenta viata intr-un fel sau altul. Despre cazul amintit se mai comunica la acel moment ca s-a incheiat cu procese verbale si pagube materiale insemnate.
Dar iata ca, acum alt eveniment la fel de neplacut imi atrage atentia si cred ca si dvs. Cu scopul de a va reliefa pericolul la care fiecare dintre noi ne putem expune cand circulam pe drumurile publice, va informam in editorialul de astazi cu privire la furturile elementelor de siguranta si a altor dotari cu care sunt echipate autostrazile din Romania, si pe care le comit anumiti concetateni ai acestei tari.
In mod concret, in anul 2007, pe cele doua autostrazi din Romania au fost inregistrate in total circa 40 de furturi. Conform declaratiilor date de oficiali - „Hotii prefera gardurile de pe marginea drumului si parapetii antiorbire. Apoi, distrug cablurile telefoanelor pentru urgente sau sistemelor de semnalizare, desi acestea nu sunt confectionate din cupru si nu pot fi valorificate. Toate acestea afecteaza grav siguranta traficului“. Lucrurile stau din ce in ce mai prost. Pe de o parte se incearca construirea, renovarea, in timp ce pe de alta parte au loc daramari si distrugeri.
Suntem informati de faptul ca s-au luat masuri in acest sens iar patrule de paznici, dotate cu caini dresati cauta urma hotilor. Stavilirea furturilor de echipamente de pe autostrazi este una dintre sarcinile dificile pe care le au de indeplinit organele de politie. Dar, desi costisitoare, sunt de parere ca si prin aceasta metoda numarul furturilor se va diminua si implicit si cel al accidentelor rutiere.
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri