Ministerul Sanatatii propune ca Sistemul national de transfuzie sanguina sa aiba in structura sa un institut national, sapte centre regionale si 34 de centre judetene, iar Sistemul national de medicina legala sa cuprinda Institutul National de Medicina Legala ''Mina Minovici'' si cinci institute regionale de medicina legala.
Potrivit unui proiect de ordonanta publicat pe site-ul MS institutia ar urma sa aiba in subordine Sistemul national de medicina legala care va cuprinde Institutul National de Medicina Legala ''Mina Minovici'' - coordonatorul metodologic al sistemului care va indeplini si atributiile institutului regional de sanatate publica pentru regiunea Bucuresti - Ilfov, precum si cinci institute regionale de medicina legala, in coordonarea de specialitate a Institutului ''Mina Minovici''.
Centrele regionale ar urma sa functioneze in resedintele de judet in care se afla si universitatile de medicina si farmacie, se arata in proiectul de Ordonanta de Urgenta.
"Institutele regionale de medicina legala au personalitate juridica si sunt ordonator tertiari de credite. Ele incheie contracte cu sectiile de medicina legala din spitalele judetene si cu cabinetele de medicina legala din spitalele care functioneaza in alte localitati decat resedintele de judet si aloca subventia de la bugetul de stat", se mai arata in proiect.
Potrivit documentului, Ministerul Sanatatii are in subordine, de asemenea, Sistemul national de transfuzie sanguina care are in structura sa Institutul National de Transfuzie Sanguina, sapte centre regionale de transfuzie sanguina si 34 de centre judetene de transfuzie sanguina conduse de catre un medic sef.
Centrele judetene de transfuzie sanguina sunt institutii fara personalitate juridica, nu sunt ordonatori de credite.
Pentru regiunea Bucuresti - Ilfov, Institutul National de Transfuzie Sanguina indeplineste si atributiile centrului regional de transfuzie sanguina.
In baza analizelor privind functionalitatea sistemului national de transfuzie sanguina se va decide daca Laboratorul de hematologie (11 posturi) din cadrul institutului, va fi transferat la Institutul Clinic Fundeni, mai prevede proiectul de ordonanta.
Proiectul de ordonanta a fost lansat in dezbatere publica pe 15 martie iar termenul limita pana la care se pot face propuneri este 25 martie.
Sursa Agerpres.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<