DIICOT sustine ca propunerile ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de modificare si completare a Codurilor penale si a Legii privind executarea pedepselor, nu vor fi de natura sa satisfaca exigentele implementarii unei directive a Consiliului si Parlamentului European cu privire la confiscarea extinsa, informeaza Agerpres.
Conform aceleiasi surse, DIICOT a anuntat vineri, printr-un comunicat de presa, ca a inaintat pe 13 aprilie Ministerului Justitiei observatiile si propunerile sale cu privire la proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr.135/2010 privind Codului de Procedura Penala, precum si pentru completarea articolului 79 din Legea nr.253/2013 privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Agerpres subliniaza astfel ca in urma unei analize intocmite pe baza consultarii intregului corp de procurori din cadrul structurii, DIICOT arata ca, pe langa comentariile si observatiile de natura tehnica formulate pe marginea textelor de lege propuse pentru conformarea cu deciziile Curtii Constitutionale, a remarcat si necesitatea de a implementa si alte modificari legislative, ca efect al unor alte decizii ale Curtii Constitutionale.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
DIICOT a facut mai multe precizari, avand in vedere ca demersul MJ este motivat de necesitatea modificarilor consecutive deciziilor Curtii Constitutionale, pe de o parte, dar si a alinierii legislatiei penale la standardele impuse de Directiva 2014/42/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind inghetarea si confiscarea instrumentelor si produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana.
"Fata de proiectul de lege analizat, am apreciat necesar sa accentuam ca, in opinia noastra, modificarile legislative propuse, daca vor fi adoptate in cele din urma in forma continuta in proiect, nu vor fi de natura sa satisfaca exigentele implementarii Directivei 2014/42/UE a Parlamentului European si a Consiliului, cu privire la institutia confiscarii extinse, fiind introduse limitari si conditionari suplimentare fata de standardele UE in materie", declara DIICOT.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri