Mai multi politisti, alesi locali si angajati din administratia locala ar fi complici ai retelei de sclavie din Maramures, sustin surse judiciare citate de Agerpres.
Anchetatorii DIICOT au suspiciuni rezonabile ca liderii retelei de sclavie din Maramures, un cetatean german si sotia sa, au avut complici in politie, primarie si asistenta sociala. Acestia le facilitau accesul la informatii in legatura cu controalele si verificarile efectuate periodic de DGASPC Maramures.
Potrivit surselor, atunci cand se faceau astfel de controale, copiii erau sedati si nu erau lasati singuri niciodata cu inspectorii de la Asistenta Sociala.
De asemenea, tinerii erau supravegheati strict, pentru a nu intra in contact cu oficiali veniti in vizita din Germania.
Conform surselor citate, gruparea a fost constituita in anul 2014 de sotii Schumann Bert Sieghard si Schumann Babett, alaturi de cetateanul roman Vasile Nasui, zis "Netu", si avea ca scop aducerea in Romania pentru reabilitare si reintegrare sociala a unor adolescenti germani avand comportamente antisociale si ostile ideii de integrare sociala, provenind de regula din medii dezorganizate (parinti divortati, narcomani, alcoolici) sau care, din cauza unor afectiuni grave (depresie, psihoza, dependenta de droguri), au devenit instabili emotional si prezentau comportamente dezordonate.
Copiii erau luati de statul german in custodie de la parintii lor, dupa care erau incredintati serviciului social intitulat "Projekt Maramures", fondat si coordonat de cetateanul german Schumann Bert Sieghard, al carui furnizor acreditat este Asociatia Esperando din Baia Mare.
Fise distractive pentru gradinita
Memorator Gramatica Gimnaziu
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
In programele "Projekt Maramures" sunt prevazute in scop de reabilitare o serie de activitati recreative, menite sa stimuleze dorinta de liniste si de integrare a tinerilor, de regula in mijlocul naturii, beneficiind de educatie multidisciplinara prin intermediul unor specialisti in pedagogie, psihologie si diverse activitati lucrative.
Anchetatorii sustin insa ca, in realitate, tinerii erau exclusi de la orice forma de continuare a studiilor, li se confiscau actele de identitate, bunurile personale si erau supusi unor metode dure si brutale de asa-zisa educatie, promovate de Schumann Bert Sieghard in baza unor convingeri educative personale.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri