La 80 de ani dupa Ribbentrop-Molotov, Romania, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia semneaza o declaratie prin care marcheaza "renasterea" ca natiuni libere a tarilor noastre.
Data de 23 august marcheaza 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov intre Uniunea Sovietica si Germania Nazista care a declansat Al Doilea Razboi Mondial si a condamnat jumatate din Europa la decenii de suferinta. Pactul a continut protocolul secret care a impartit Europa de Est in sfere de influenta.
De aceea, in aceasta zi, proclamata de Parlamentul European ca Zi Europeana de Comemorare a Victimelor Regimurilor Totalitare, ne amintim de toti cei ale caror morti si vieti distruse au fost o consecinta a crimelor comise in numele ideologiei naziste si a celei staliniste.
Durerea si nedreptatea nu vor cadea in uitare niciodata. Noi ne vom aminti.
Amintind si comemorand ororile din trecut avem cunostintele si puterea sa ii respingem pe cei care urmaresc sa reinvie aceste ideologii sau care doresc sa exonereze aceste ideologii de crimele si de culpabilitatea lor. Memoria victimelor ne determina sa promovam justitia istorica prin continuarea cercetarilor stiintifice si prin ridicarea nivelului de constientizare publica asupra mostenirii totalitare pe continentul European.
Dreptatea si adevarul reprezinta baza pentru o reconciliere durabila si construirea unui viitor comun. Victimele abuzurilor totalitare au dreptul sa li se faca dreptate. Din nefericire, practica investigarii crimelor comise de regimurile totalitare si aducerea in justitie a autorilor a fost insuficienta si inconsecventa in diferite tari.
Facem apel la guvernele tuturor tarilor europene sa ofere atat sprijin moral, cat si material pentru investigatiile in curs ce vizeaza regimurile totalitare. Actionand intr-o maniera concertata, putem combate mai eficace campaniile de dezinformare si tentativele de manipulare a datelor istorice.
Trebuie sa construim un front comun impotriva totalitarismului. O pozitie clara si ferma a comunitatii internationale va continua calea catre reconciliere.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Avem convingerea ca Europa de astazi este un loc mai sigur pentru toate popoarele si ca este pregatita sa reziste cu fermitate impotriva oricarui tip de nedreptate. Consideram ca europenii nu vor tolera niciodata totalitarismul sau genocidul impotriva vreunui popor.
Tarile noastre au renascut ca natiuni libere si democratice dupa decenii de guvernare totalitara. Acum treizeci de ani, natiunile noastre au inceput procesul transformarii democratice care ne-a facut in cele din urma membri egali si puternici ai Uniunii Europene. Tarile noastre sunt hotarate sa continue sa lucreze cu partenerii din Europa si din intreaga lume, astfel incat ororile trecutului sa nu se repete.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri