Bucurestenii sunt urmariti pas cu pas cu ajutorul a aproximativ 5.000 de camere de supraveghere instalate pe strazile din oras.
Potrivit
Panorama.ro, Sectorul 1 este cel mai supravegheat sector al Capitalei, cu 1.626 de camere de supraveghere instalate de Politia Locala si de Administratia Domeniului Public. Nici Sectorul 3 nu este mai prejos.
„Ne ajuta enorm, este esential pentru siguranta”, a declarat pentru sursa citata Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei. Acesta se mandreste cu sistemul de supraveghere video format deja din peste 1.000 de camere CCTV, instalate pe raza Sectorului 3.
...afla mai multe despre prevederile GDPR si ce masuri trebuie sa iei pentru a avea siguranta ca respecti legea ...click pentru detalii si comenzi<<
La sfarsitul anului trecut, Primaria Capitalei anunta ca va instala alte 56 de camere video in intersectiile bucurestene, capabile sa faca si detectare faciala si filmare in interiorul vehiculelor, pentru a surprinde contraventii precum nepurtarea centurii de siguranta sau vorbitul la mobil.
"Tot mai multe autoritati publice locale practica supravegherea video a spatiilor publice, fara sa tina cont de impactul real asupra comunitatilor si cu prea putina grija fata de regulile europene privind datele personale si viata privata, arata datele si concluziile expertilor din proiectul „Supravegherea spatiului public”. E cea mai ieftina si simpla metoda de a induce un sentiment de siguranta cetatenilor satui de nereguli si stricaciuni: iata, primaria se preocupa. Cu ce pret si cu ce beneficii, totusi?", puncteaza jurnalistii Panorama.
Insa nu doar autoritatea care detine sistemul video vegheaza asupra cetatenilor din urbe, mai noteaza jurnalistii.
"Toate serviciile secrete si institutiile dotate prin lege cu competente privind ordinea si siguranta publica o pot face, prin camerele respective. Trebuie doar sa ceara. Uneori, nici macar atat. O fac direct. Intr-un stat ca Romania, cu sase servicii secrete care cauta constant sa isi sporeasca puterile si privilegiile legale, nu e un lucru de ignorat", se arata in
articol.