Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca fostul legislativ a incercat "legalizarea unor abuzuri" in ceea ce priveste proiectul legii taximetriei care ar fi urmat sa intre pe ordinea de zi, facand referire la activitatea taximetristilor autorizati in Ilfov care ar fi putut sa isi practice meseria in Bucuresti, determinand astfel o concurenta neloiala.
"S-a incercat legalizarea unor abuzuri. Permanent i-am informat pe parlamentarii vechii legislaturi despre aceste nereguli, insa nu am avut niciun rezultat. As vrea sa multumesc Parlamentului actual pentru receptivitate. A scos de pe ordinea de zi proiectul de modificare a legii taximetriei propus de vechiul Parlament. Precizez ca se afla pe ordinea de zi pentru data de 18 februarie", a declarat Primarul general, joi, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Primaria Capitalei.
Oprescu vrea ca proiectul legii taximetriei sa fie modificat, astfel incat taximetristilor autorizati in Ilfov sa li se interzica sa mai practice meseria in Bucuresti.
In vechiul proiect legislativ se regasea o propunere care stipula faptul ca pana la 1.600 de taximetristi ilfoveni si-ar putea desfasura activitatea si in Capitala.
"In baza prevederilor legale privind autonomia autoritatilor locale, in vederea asigurarii serviciilor publice, am propus ca numai prin acorduri de cooperare intre autoritatile publice locale, sa se stabileasca zonele de interoperabilitate reciproca. Primaria Municipiului Bucuresti nu este de acord cu propunerea ca un numar de taxiuri din judetul Ilfov sa opereze permanent in Bucuresti. Aceasta prevedere era trecuta in proiectul de modificare la legea taximetriei", a spus Sorin Oprescu.
Totodata, Primarul General a dat un exemplu spunand ca exista o localitate in judetul Ilfov cu 7.000 de locuitori unde au fost date 192 de autorizatii, in conditiile in care, conform legii, autoritatile nu ar fi avut voie sa elibereze mai mult de 28 de autorizatii.
"As avea o intrebare pentru initiatorii legii de acum un an si jumatate. Cum au respectat autoritatile locale reglementarile locale. Sunt comunele ilfovene privilegiate? Au dreptul sa functioneze in afara legii?", a completat Oprescu.
Pana in prezent nu se cunoaste exact numarul taxiurilor autorizate care isi desfasoara activitatea in judetul Ilfov, insa se preconizeaza cifra de 4.000 de autorizatii.
Primarul General a spus ca in ultima perioada tot mai multe persoane vor sa detina autorizatii de taxi, lucru pe care Primaria Capitalei nu il poate face pentru ca in Bucuresti se pot autoriza un numar de 8.500 de soferi. In aceste conditii, a explicat Oprescu, nu este normal ca taximetristii din Ilfov sa vina si sa-si desfasoare activitatea in Bucuresti.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<