Clauze de jurisdictie
Dornici sa perfecteze cat mai repede o tranzactie, unii nu se gandesc prea mult la situatia (frecventa) in care contractul va fi incalcat. Dvs. insa trebuie sa va ganditi. Si, ca urmare, trebuie sa precizati exact ce se intampla in caz de litigiu si care este instanta in masura sa solutioneze litigiul (problema jurisdictiei poate deveni extrem de acuta in cazul contractelor internationale).
Clauze de penalizare
Executarea cu intarziere sau neexecutarea obligatiilor asumate prin contract trebuie sa atraga penalizari, la un nivel corelat cu valoarea posibila a prejudiciului. Contractele pe care vi le punem la dispozitie mentioneaza penalizari in cuantumul corect, care asigura recuperarea eventualului prejudiciu si constituie totodata un factor de presiune.
Clauze de desfiintare a contractului
Trebuie sa existe si o astfel de clauza (numita “pact comisoriu”), pentru a se evita situatia in care partile raman captive in contract pana la expirarea acestuia sau pana la data la care instanta de judecata, la capatul unui proces indelungat si costisitor, dispune desfiintarea contractului.
Cel mai eficient pact comisoriu este cel care prevede desfiintarea contractului la incalcarea anumitor obligatii, fara interventia instantei judecatoresti si fara notificare prealabila (lucru binevenit mai ales in cazul contractelor de leasing).
Clauze de forta majora
Daca in contract nu apar astfel de clauze, contractul respectiv este practic o invitatie la litigiu.
Sa ignori forta juridica a unui contract este, poate, cea mai grava greseala pe care o poti face in afaceri. Tocmai de aceea, am creat special pentru activitatea dvs. o lucrare care aduna la un loc
11 modele de contracte internationale.
Toate contin clauze, prevederi si mentiuni importante, indiferent de tipul contractului de care aveti nevoie. Modelele sunt prezentate intr-o forma facila, care va permite sa le completati rapid cu datele de identificare, iar apoi sa le autentificati legal.
Comanda lucrarea cu cele 11 modele PERFECTE de contracte comerciale internationale!
...click AICI pentru formularul de comanda<<<
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o salariata in urmatoarea situatie: angajata de la data de 06.10.2010 pana la data de 01.01.2023 incetat la data de 01.01.2023 cf art. 56 lit. c din Codul muncii in baza deciziei de pensionare pentru limita de varsta emisa de Casa Judeteana de Pensii si angajata incepand cu data de 04.01.2023 pe perioada determinata cu ultim act aditional de prelungire pana la data de 30.06.2025. In al doilea contract de munca, pe perioada determinata, sunt l 3 acte aditionale de prelungire. Sa imi spuneti...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<